Barnens Idrottshuvudstad? i Umeå efter kul Changethegame på Nolia!

CHANGE THE GAME, mottot för barn att idrotta och ha kul som Balticgruppen i Umeå tillsammans med ett flertal idrottsföreningar i Umeå drog igång förra hösten på Gammlia Idrottscentrum, ordnades igen i lördags (26/9) på ett annat idrottsområde i Noliahallarna på Dragonfältet. Än fler unga och föräldrar syntes i år, hade roligt och uppskattade aktiviteterna av döma av reaktioner jag mötte vid besök där.

Men de intressanta föreläsningarna med bl a världsidrottare som Emma Igelström, Anja Pärson och Jesper Blomqvist samt mångsportaren Lisa Miskovsky i panelen hade varit värd många fler åhörare, inte minst fler Umeåpolitiker som har det stora ansvaret över ekonomi och anläggningar till unga idrottare.

Changethegame 15

Ovan rubriker är från Michael Svenssons, idrottslektor vid Idrottsmedicin i Umeå, anförande som betonade glädjen och nyttan att röra på sig i tidiga år (minst 60 minuter/dag) och helst idrotta hela livet för hälsans skull.

Johan Olsson, ansvarig arrangör i Balticgruppen, utlovar i medierna en fortsättning nästa år. På Umeås tredje idrottscentrum IKSU/Campus? där både friidrott och simning då kan komma med.

Sedan kan det vara dags att Umeå kommun genom sitt ansvar för hallar och planer ordnar liknande ”öppna hus” varje år! Sådant fanns under min ungdomstid, 50/60-tal, vid sportlov och t o m arvode till ledarna som tog hand om barnen. T ex i en satsning med sikte på att Umeå blir ”Barnens Idrottshuvudstad” i Sverige!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.