IKEA och Umeå centrum förlorare på outredd trafikmiljö kring Nannabad!

Nästa vår ska IKEA/Ikano på Söderslätt öppna liksom det är tänkt på hösten 2016 att ett Nannabad ska gå igång. Men genom att påbörjat detaljplanearbete avbröts av en majoritet i Byggnadsnämnden, våren 2012 (se VF-reportage nedan t h), finns ingen slutförd miljöutredning med analys och bedömning gjord. Och då inte heller med det hårdare trafiktryck som fås pga resor till/från handelsområdet på Teg (här ur Totalt Umeå nyligen).

Nanna Ikea trafik miljö b

Tidigare v ordf Örjan Mikaelssons (V) krav (se härunder utdrag) på en ”ordentlig miljökonekvensanalys” är nu än viktigare då Umeå kommun igen anmält sig för att bli Europas miljöhuvudstad. Annars riskeras inte bara Umeå bakslag statusmässigt utan även IKEA/Ikano och hela centrum blir förlorare med ökade trafikfaror och sämre luftmiljö.

Nanna Örjan M

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.