Felvänd skärmförbudsskylt! För hastigt beslut Fritidsnämnden bör syna.

Förra bloggen visade på en information om skärmförbud på Umeå simhall med oklara budskap om var beroende på svenska eller engelska och att Fritidsnämnden inte beslutat formellt i frågan. Kanske gick det för snabbt att stoppa mobiltelefoner och läsplattor.

Nanna skärmfri-förbud

Att det var för hastigt syns på den förbudsfigur som finns på simhallsdörren och inomhus. Det sneda strecket på den runda skylten ska gå från uppe t v till nere t h. Men simhallsskylten har tvärtom, från uppe t h till nere t v!  Så därför ytterligare anledning att fritidsnämndspolitikerna bör syna hela frågan om skärmförbud. Och beslutar…?

 

2 kommentarer

  1. Lasse Bergensten

    Huruvida det sneda strecket är vänt åt höger eller vänster har väl absolut ingen betydelse. Är det sådant här du sysslar med på dagarna. Har du inget annat att göra än att leta fel som inte ens är fel?

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Om Umeå kommun och simhallsledningen ska kännas trovärdig i ”förbudsbeslut” och vill efterlikna skyltar med förbudstecken är det bättre att vara noggrann för att få efterlevnad av budskapet. Mycket har gått hastigt, och olustigt, till i badplanerna förut, så varför samma nu? Kanske är hela förbudsresenomanget med beslut också snabbgjort?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.