Nästa badproblem: Skolbadbussar à 10 mkr/år – gratis med kommunala?

Nyss avslöjades Nannabadproblem som drabbar simsporter med simskolehyra på 1000 kr/tim i en multibassäng mot 1/10 i nu i Umeå simhalls undervisningsbassäng. Nedläggning av simskolan riskeras enligt sportchefen i Umeå SS i VK-intervju.. Fritidsnämndens ordföranden Ari Leinonen (S) visste tydligen inte att förskolebarn behöver varmare vatten, 30 grader, än stora bassängens 27-grader som passar skolbarnen..

Nästa badproblem för Skolkontoret och Fritidskontoret är transporterna för grundskolans obligatoriska simundervisning. Till Umeå simhall är det nu hyrda skolbadbussar som hämtar vid skolan, lämnar vid simhallen och sedan åter på samma sätt. Till Nannabad har det politiska budskapet varit gratis med ordinarie kommunala bussar, dvs från skolan till närmaste busshållplats och Vasaplanavstigning för 100-200 m till entrén och sedan tillbaka.

MEN i Badutredningen 2005 menade Skolkontoret ”abonnerade bussar”! Se härunder.

Nanna skolkontoret bussar

Till mig har Leinonen förklarat att kan inte skolklasserna åka med kommunala bussar kostar hyrda 10 mkr. Således tvärtemot skolkontoret mening och För- och grundskolenämnden med Margareta Rönngren (S) då som ordförande (idag kommunalråd). Skolorna i Umeå behöver få veta färden till/från skolsimundervisningen för ekonomi och planering. Allmänheten lär också vilja veta om Nannabad blir 10 mkr dyrare per år eller inte.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.