Turistattraktion i ”Umeå Vill MerA”: Solbad&Simkanal i inne-ute-arena.

Umeås turistattraktioner är Älgfarmen i Bjurholm och Lycksele djurpark menade, lite rajerande, en turistansvarig i Umeå kommun för ett flertal år sedan. Och så är det, Umeå som kommunområde har inget riktigt lockande man är ensam om, åtminstone i Norrland, av attraktionskraft för både barnfamiljer och äventyrssökande.

Men nu finns chans att skapa något som blir en kombination och utveckling av Pite Havsbad (hotell/äventyrsbad/havsdito), Paradiset i Övik med bl a relax/spa i svensktopp och Himlabadet i Sundsvall med 70 m cirkelrund simkanal, landets längsta inomhus.

Kombinationen illustreras i nedan bildcollage: Solbad&Simkanal i inne-ute-arena.

SIMKANAL, 70 M, HIMLABADET                                    SOLANDE I SAND OCH VID HAV

Nanna simkanal turist b

SIMKANAL/STRÖMMANDE VATTEN 120 M ”RUNT”     SIMARENA/SIMKANAL/KUPOLTAK

VAR I UMEÅ? Ja, t ex Nydala med camping, tennis skidspår, löpstigar, Umelagun, sjö, is…. Eller på Campus vid IKSU-hallarna, friidrottsarenan och nu planer för sporthotell intill…   Eller I 20-området tillsammans med fotbolls/aktivitets-hallar. uteaktiviteter som Toughest… Eller Noliaområdet med alla idrotter och nära centrum liksom gymnasium bredvid..

HUR i UMEÅ? Kanske näringsliv med idrott, hälsa och fritid, nischer man vill se mera av och en kommun som ”vill mera” i ny slogan, devis, motto..för utveckling av Umeå.Vill.Mer. i Umeå Vill MerA (A:et för Attraktion och Aktivera och högsta betyg).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.