Näringsliv bättre än kommunen för Umeåbad – högre arkitektoniska ambitioner – dags för omgörning.

Föregående blogg, http://blogg.vk.se/umeas-basta/2016/01/25/umea-battre-forr-i-gestaltning-och-arkitektur-for-badhussimhallar-se/, visade på bättre arkitektur förr i Umeå för badförslag och verklighet (Umeå simhall) än nuvarande badbyggnation på kv Nanna. Men också näringsliv med privata aktörer visade på högre arkitektoniska ambitioner i sina utformningar, helt enligt kraven på gestaltning i Badprospektet 2008.

Nanna gestaltning 2

Och nedan bildcollage visar också på mer unikt tillskott till stadskärnan med olika slags svängda former mot dagens fyrkantiga och platta utformning. Även byggnaderna intill, Gymnastikhuset, Mimerskolanhuset och bostadshusen känns bättre passande än lådliknande byggnation. (Nannabadbygget är i mitten diagonalt mot Mimerhuset. De två högst upp/längst ner är näringslivsförslag.) Dags för omgörning av badbygget, både i form och innehåll samt med bättre läge för bad/simning än trafikosäkert och dyrt i centrum.

Nanna Byggnadsordningar collage

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.