”Bra för stan” är mer barnvänligt centrum – inte risker för barn som trafik kring Badbygget och inga kajräcken vid Vävenhuset ger.

Så här avslutar Benny Karlsson idag sin VK-krönika: ”Det är sällan vi får höra våra politiker nyansera språket om vad som är ”bra för stan.” Ändå är det de lokala skatterna som betalar deras löner. Ni får gärna höra av er till mig. Jag publicerar!” Så BK, ge röst åt detta då:

Bra för stan” är det som inte ger risker för barn som trafik kring Badbygget och inga kajräcken vid Vävenhuset gör. ”Umeå Vill Mer” barnvänligt – inte ovänligt – således!

Riskeras barns väl och ve i centrum (bara farhågorna räcker), ser många vuxna till att barnen får aktiviteter och annat roligt där trygghet och säkerhet klaras bättre, inte minst i färdvägar till och från (som f ö Riksidrottsförbundet markerar tydligt för idrottsanläggningar). Och kan då ”handla och vandla” där i stället för i stan.

Nanna barnvänligt

Barnvänligt i stan finns också ambitioner för i Umeå, se från i fjol. Men vad framkom av diskussionerna? Något om bad och kaj? Någon som vet? Någon politiker? 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.