Ohållbart cityläge för Bad&Simning. Omgör till framtidens Hälsogalleria!

Rött ljus för ohållbart cityläge med bad/simning för barn/ungdomar syns ju mer badbygget på kv Nanna växer fram, stora fönster med insyn in, mer alkoholmiljöer intill, ökande trafikrisker för unga, oro i P-hus vid lämna/hämta, bussfaror med hållplats 100 – 200 m från entrén. Allt outrett och analyserat i politiken! Dags för omgörning till vuxenhus, se härunder.

OLYMPUS DIGITAL CAMERANanna trafik kvarter 3

För idag är annat intressantare för stansbesökare och centrumnäring, en ”hälsogalleria” med Spa, relax, gym, bowling, boule, friskvårdtjänster, vårdcentral, mm och då för vuxna som klarar trafikomgivning bättre än barn/ungdomar och drar färre bilar. Sådant fanns i badidén Aktivariet på kv Nanna vid år 2000, men som sjönk pga ej ekonomibärighet då.

Nu snart 20 år senare har tiderna förändrats med motion och hälsa som tydliga trender och mer säljbara. Och finns redan i Malmö och just en hälsogalleria, för kropp och själ, se..

Malmö: FORUM – FÖR KROPP OCH SJÄL (http://www.forumlive.com)

Sveriges största hälsogalleria. Forum har på några år blivit ett kvalitetsbegrepp inom hälsa och motion. …Vi skall leverera ett heltäckande koncept inom hälsa och livsstil! Kvalitet för oss är Din trivsel och personliga utveckling. Vi skall serva Dig med bästa tänkbara utbud, instruktörer och ständigt utveckla verksamheten, oavsett om det rör sig om lokalerna, maskinparken, kundvårdsprogrammen, konceptet, mjukvaran eller servicen. …

Nanna CitySPA 3

Liknande hälsokoncept hade fastighetsbolaget Norrvidden AB:s och simdriftaren Medley AB:s (drev Umeå simhall i många år) när man 2008 bjöd på kv Mimer och Nanna. Nu valdes Lerstenen AB:s hotell Mimer som invigdes nyligen. Idag kan en kombination av båda aktörernas idéer vara en framtidssatsning och gå ett steg längre än hälsogallerian Forum, kanske här ett ”FORUMEÅ” med även sjukvård som i Aktivariet-idéerna + konst som i USA (se längst ner i bloggen).

Nanna Norrvidden Mimer

Ovan  är bilduppslag för denna Framtidens Hälsogalleria, där Norrviddens/Medleys idéer (överst, ritn. Bertil Håkansson) passar och den glasade övergången sammanför Hotell Mimer med N/M-konceptet. Nere t h våningar med bostäder ovanpå badbygget . T v det ohållbara – särskilt för unga – insyn från trottoarer, gator och hotellet in i bassängrummen. Som ger fördraget och mörkad anläggning, ohållbart i sig estetiskt/arkitektoniskt i ett levande centrum.

Fönster i Hälsogallerian i cityläge, bra för hälsobutikers skyltning, restaurang som syns, m fl kommers i hälsa/vård som exponeras för kunder. Allt gör att politiker gläds åt bostäder + citybesök och privata aktörer får köpa så att medel fås för nytt bad/simning i friluftslägen.

Se också en hälsogalleria i Los Angeles i USA http://www.thehealthcaregallery.com där konst ingår och då passar en Umeå Hälsogalleria med konstverket i badbygget på Nanna.

Nanna Health gallery

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.