Färre duschar/mindre bastu i badbygget mot i Umeå simhall!

Umeå simhalls upplysande historik kring Umeå simhall från dec 1970 (i foajén) avslöjar vid närmare studie av ritningarna då och jämförelse med badbygget på stan, ATT det blir färre duschar och mindre bastu NU trots större byggnad och beräknat fördubblat besökande!!

UMEÅ SIMHALL 1970                                         BAD/SIM-BYGGET 2016

NAnna simhall-badbygge

Nedan är, överst, Umeå simhall med 40-tal duschar och därunder ”Nannabad” med c:a hälften (några tillkommer i handikappomkl). Herrbastun i simhallen är med varmrummet vid bastun drygt 20 kvm mot knappt 15 i enbart bastun i badbygget. Damernas bastur (2) + varmrum är i Umeå simhall dubbelt så stor, 40 kvm och nu (1) och mindre än hälften!! Omklädningsytorna är också större i simhallen idag genom extrautrymmen i källarplan.

Nanna omkl-bastu-dusch

Sedan tidigare har det visat sig att Umeå bygger mindre äventyrsdel än Övik och Sundsvall har och relaxen likaså, dessutom i källaren. Publikkapaciteten för att klara 50:a-SM utlovades i badprospektets förutsättningar, men har nått bara hälften så att 50:a-SM fås ej och en SM-vecka sommar underkändes. Hur kunde alla dessa missar bli till?

Nanna badutr inte

Svaren finns i Badutredningen från 2006 med ovan bedömning, dvs kv Nanna är för litet för de krav som gällde i lokalprogrammet som togs fram. Därför alla dessa krympningar. Så umepolitiker, tänk om och gör rätt med att omgöra badbygget till, t ex, en hälsogalleria för vuxna, mm, se förra bloggen, och sälj ut till näringslivsaktörer. För pengarna, bygg bättre och mera i friluftslägen med billigare tomtmark, lägre driftskostnad och möjlighet att växa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.