Vann över Umeå kommun i dagis och simning: Campusförskola och 50:an!

2016 är ett bra företagsår för mig. Campusförskolan med personalkooperativet Professorn beskrev VK 23/4 med mina idéer och initiativ 2009 för ett innovationsprojekt med förskola i två plan – en vinst över Umeå kommun om först med campusdagis och i egen unik modell.

Innovativt för innemiljön är innetorget omgivet av alla avdelningarna och köket mitt i – ”byn”. Naturområdet norr om friidrottsarenan nära IKSU Sportcenter ger en dagisutemiljö av högsta klass + utvecklingsmöjligheter och (kanske) skola för barnen efter förskoletiden.

Campusdagis AllrumHus ute:torg

Min andra vinst i år är 50-metersbassängen som byggs i Umeå, den 50:a jag som USS-aktiv (70-80-tal), simfrilansare (VK) och i debatt i decennier verkat för. Och agerat mot planer i umepolitiken för bara ny 25:a när man i fritidsnämnden påstod till mig att 50:an var ”ute” och när någon från kommunen sa liknande till Svenska simförbundet (”hemlig källa”). Även när simfolk i i Umeå ville nöja sig med 25:a pga politiskt motstånd fick jag till ändring.

Men 50:an får nu inte som campusförskolan bästa möjliga läge utan i centrum på kv Nanna där Umeås politiker i majoritet beslöt emot idrottsläge simsporten önskade, Nolia och som idag gäller på Gammlia Idrottscentrum (Umeå simhall) och på Campus (IKSU:s simhall).

Simmagalleria ute-SM

Trippelseger fås när Umeå-50:an får ideal plats i idrottsmiljö som Nolla, I 20, Haga/Gammlia, Campus eller Nydala. Och förr (helst) eller senare kommer omprövning då en kommuns dyraste sportanläggning, badhus/simhall – på så dyrt cityläge – i längden blir ekonomiskt ohållbart för driften jämfört med en ny 50:a på klart billigare tomtmark i friluftsområden.

Då kan tiden ha hunnit ikapp min siminnovation om simkanal med strömmande vatten för bättre simlärning, roligare motionssim och nya simgrenar i idén ”SIMMAGALLERIA” med 50:a, ovan t v, och tillfälliga läktare ovanpå simkanalen samt utanför med öppningsbar vägg. Så att 50:a-SM klaras och en SM-vecka sommar kan fås. Om så, blir det t o m BINGO!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.