Umeå söker fel SM-vecka (2018) – missar stora friidrotts-SM! Dra tillbaka – sök 2020 med ny och SM-OK 50:a!

Umeå kommun, och säkert med stöd av en del näringsliv, söker fel SM-vecka sommar! Ansökan nu gäller för 2018 och då finns inte ”stora” friidrotts-SM utan nuvarande SM-veckas med lag-SM gäller. Men för 2019-2020 förs diskussioner om individuella friidrotts-SM, och lyckade) som Umeå hade 2014.

Nanna SM-vecka VK

Så för att undvika ett nytt bakslag i SM-vecka-ansökan, dra tillbaka 2018-ansökan och satsa på 2020! Då hinner Umeå bygga en 50:a utomhus på Nydala (där flyttbara läktare ger SM-kapacitet) och samtidigt renovera Umelagun och bygga omklädning, mm som också kan nyttjas av skidåkare och andra vintersporter/besökare + att det gynnar turism året om.

Eller tänka längre, skapa en 50:a i form av min idé SIMMAGALLERIA som ger SM-publikkapacitet med flexibel utformning och i friluftsmiljö (helt nödvändigt och badbygget i centrum inte har).

Bäst är på campus nära IKSU Sportcenter och friidrottsarenan så fås en unik kombination av de två största SM-idrotterna i en SM-vecka sommar, friidrott och simning. (Badbygget i centrum kan omgöras till vuxen-hälsogalleria + bostäder och säljas till privata aktörer.)

SIMMAGALLERIA färg

Dagens ansökan är ett, nytt, hastverk i kommunplanerande för simsporterna. SM-vecka-ansökan för 2018 kom som extrainsatt punkt på politiskt möte. OCH UTAN ATT SIMNINGENS OCH FRIIDROTTENS ANSVARIGA HADE INFORMERATS/TILLFRÅGATS!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.