Trångt i P-ortgången för P-Navet – hälften mot Nanna och Parketten!

Det verkar vara trögt i portgången för nya P-huset Navet i Umeå med in- och utfart Östra Kyrkogatan. Vid olika tillfällen har det bara 10-tal platser upptagits av möjliga 215, här 11 = 5 %. Däremot fylls mesta av Parkettens 374 på Storgatan och Nannas 525 på Nygatan/V:a Kyrkogatan stor del av dagen. Här fre 20/5, 12-tiden, 304 = 82 % resp 348 = 66 %.

Trångt i portgången även bokstavligt. Nanna t v och Parketten t h har två breda och olika in- och utfarter medan Navet i mitten har en ihop in/ut och bara halva bredden, nästan!Nanna P trångt b

Här syns hur trångt, delat av en vit linje, bara drygt 2 m bred var. Inget för bredare bilar och osäkert pga rampens lutning ut i ÖK-trafiken. Och med både hr- och vr-svängar svårare att köra in- och ut på ÖK medan rymligare/enklare för Nanna och Parketten. Det låga nyttjandet hittills kan kvarstå ju fler som blir medvetna om detta trångt-i-P-ortgången-hus.

Nanna P trångt ute

Således mycket trångt Nanna-kvarter som gav för lite publikutrymme för en SM-50:a-tävling med stopp för SM-veckan sommar samt trångt i mindre äventyrsbad jämfört med i Sundsvall och Övik och liten relax (i källaren). Och nu trångt för bilar till/från P-hus Navet, kanske symboliskt då det i ett cykel-NAV blir trängre ju närmare centrum man kommer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.