Takras pga eftersatt underhåll i Umeå simhall? Läktare på trottoar och simmare på krogtomt pga missar i planerings-”underhåll”. Be om ursäkt!

(Uppdatering 18.20 då kommunen informerat i media om alternativ pga stängning, där simträning kan fås i Holmsunds 25:a. Eller eventuellt i badbygget på stan men där är byggarbetsplats runt om och säkerheten oklar. Då takraset är på samma ställe som förut, bör man kunna kolla av noga och bedöma om att få vara kvar i simhallen och med simledning avgöra om stopp där. Gäller att inte hasta fram beslut, igen.)

Takraset igår i Umeå simhall är förfärligt, tänk så många gånger jag rört mig där, själv, med barn och barnbarn. Men VARFÖR är viktigt att Umeå kommun nu reder ut och med öppenhet till allmänheten om svar.

Tänk om det är som badpersonal sagt angående brister i simhallen genom åren. Det var att när badutredandet kom igång för 15-20 år sedan, slutades att underhålla Umeå simhall.

Och tänk om planering av ny bad- och simanläggning i Umeå hade gjorts ordentligt i lägesfrågan, låtit allmänheten yttra sig och Kommunfullmäktige rösta om bästa-alternativen partier hade. Då hade Nolla vunnit 2006 när utredandet avslutats, det visade utredningen självt, enkät VK gjorde liksom First Camp som driver campingen på Nydala lät göra.

Men partierna S, V, M, FP/L, C och KD – ej Rättvisepartiet, nu Arbetarpartiet, som inte bjöds in på informellt möte och ej Miljöpartiet som sa nej – enades januari 2007 om kv Nanna, läge inget parti förordat (och inte Badutredningen heller) se:

P1020231 - version 2

Nu syns vådorna av planering som inte skött sitt ”underhåll”, det finns inte läktarutrymme för 50:a-SM utan man vill placera läktare på Skolgatans trottoar och åskådare ska se tävlingar genom fönsterna!! Och bussar alldeles bakom! Se nedan, man hade kunna bygga längre ut, och kunnat ha publik och simmare på rätt sida fönster.

Kanske sådant kan kallas för effekt av en kompro-MISS?

Nanna läktare trottoar

Men detta är ändå inte viktigaste kravet som nu blir mest ödesdigra missen för ett långbane-SM, resursytorna som ska finnas dikt an tävingsarenan (simning är en sport tävlande ofta deltar flera grenar i). Men de finns inte vid badbygget som ett SM-arrangemang behöver. Därför försöker kommunen lansera en ”krogtomt” sommartid, grusplanen vid fd Vasaskolan, nu Guitars och 100 m från 50:an inomhus med små möjligheter att nås ljudmässigt i trafiken och passerande in/ut-fart till P-huset Nanna.

Nanna krock SB 3

Alla dessa missar grundas på missar i planeringen, dvs eftersatt underhåll i förväg kan man säga. Något nu för medier att börja bry sig om vad mer av missar som väntar i takt med en planerad invigning i samband med skolstart i höst. Det finns kanske något under ytan som blir ”droppen som får bägaren att rinna över”….

Be om ursäkt badledning!

PS Läser nu på vk.se om föräldern vars barn var nära att drabbas av takraset, följande:

Det känns även konstigt att den första och enda reaktionen från badpersonalen var att de sade åt oss att inte ta bilder. Det känns som att det finns bättre saker att säga vid ett sådant kritiskt läge.

Be om ursäkt badledning i Umeå kommun! Betala de som fotade! Dessa bilder kan också vara användbara vid den utredning som Fastighet nu måste göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.