Stoppa smyg-simstart i ofärdigtestat badbygge och säkerheten oklar! Vem tar ansvar för ”bad-byggolyckor”?

Så här säger fastighetschef i Umeå, Dan Vähä, med anledning av takraset i Umeå simhall och frågan om var simträning och simskolor ska få vara tills Umelagun öppnar, från Västerbottensnytt igår 27/5.

http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/kommunen-vi-har-inte-brustit-i-underhallet

Flyttar simträningar

Den som har gymkort kan fortfarande träna på simhallen, men de planerade simträningarna får flyttas.

– Man kan vara i Holmsund till exempel, eller om man får komma in i Navet tidigare och träna. Det får Umeå Fritid titta på, men den möjligheten tror jag finns, säger Dan Vähä.

”Jobbigt att åka till annan simhall”

Nu kan det alltså bli så att Umeå simsällskap får komma in tidigare i det nya badhuset och träna

–De har tävlingar kvar och det blir för jobbigt för dom att åka till någon annan simhall. Vi tittar på hur vi kan lösa det.

Även vissa skolelever som har skolsim kan få komma in tidigare i Navet. 

– Det kan bli så att vi passar på att testa anläggningen. Systemen är inte testade, det handlar bland annat om ventilationssystemet och vattenreningen.

Men notera vad fastighetschefen säger ”passar på att testa” och ventilation och rening inte testade. SKA SIMMARUNGDOMAR OCH SKOLELEVER PLÖTSLIGT BLI TESTOBJEKT? DAGS FÖR POLITIKER ATT GRIPA IN!

Dessutom, se utanför hela badbygget, DET ÄR EN BYGGARBETSPLATS MED STÄNGSEL PÅ EN DEL HÅLL, BYGGMATERIAL, OFÄRDIGA GÅNG- OCH CYKELSTRÅK..

Vem tar ansvar för bad-byggolyckor invändigt och utanför, till/från?

Nanna byggarb.plats

Det är väl självklart att ett fastighetskontor inte kan tillåta en regelbunden verksamhet under upp till tre veckor och dra in hit oskyddade barn, ungdomar och skolelever!

Dan Vähä är erfaren inom simning, själv f d simmare, simtränare, badmästare och mångårig simledare i Hörnefors och bör veta vad det innebär med barn/ungdomar i, till och från badhus/simhallar. Gäller nu att få Umeå Fritid och Skolförvaltningen att inse att säkerhet och trygghet ska sättas först, att en ny anläggning ska vara tiptop före start och testad på olika sätt, MEN INTE AV ”OSKYLDIGA” UNGA som nu oförskyllt hamnat i ”takrasdilemma”.

Bussat till Holmsund var jag med om som simledare i Umeå Simsällskap en höst en tid 1976 och senare har detta gjorts också. Det gick bra, det blev en fin sammanhållning, flera grupper fick simma samma tider (inte efter varandra) och säker busstransport med hämtning/lämning vid simhallen och på några ställen efter Holmsundsvägen. (IKSU:s simhall passar också, men har stängt 25:an för drifts- och underhållsservice 6 – 26 juni.)

Stoppa ”smyg-simstart” i ofärdigtestat badbygge!

Stoppa genast planer på ”smyg-simstart” i ofärdigtestat badbygge och säkerheten oklar! Är vettigare att i lugn och ro syna Umeå simhalls innertak, raset lär ju ha skett på samma ställe som förut, och det är inte där simträningen är. Låt simledare vara med i bedömning. Någon gång måste bad- och simplaner i Umeå göras ordentligt och inte fortsätta hastverken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.