Skid-SM-(S)topp av (S)kidalliansen i Umeå med simhallsrivning och bostäder på Gammlia idrottsområde! Vet Skidförbundet om detta?

IDAG HAR SPORTEN PÅ VK OCH I FOLKBLADET FÖLJANDE:

Beslutat: Då avgörs skid-SM i Umeå

LÄNGDSKIDOR Nu är det spikat när SM körs i Umeå.  042

 LÄNGDSKIDOR Umeå arrangerar skid-SM-avslutningen 2017. Nu har datum för tävlingarna fastställts.

2014 arrangerade ju Umeå SM-veckan vinter där längdskidornas SM-tävlingar lockade storpublik. SM-vecka-sommar-ansökan för 2017 stoppades för att 50:a-sim-SM inte fick godkänt av Svenska Simförbundet pga för litet med publikutrymme, mindre än hälften av kravet och otillräckliga resursytor intill 50:an.

Samma sorts resursytor med vallaby av tält, testslingor, P, in- och utfart, mm behövdes vid Skid-SM 2014 i SM-veckan då. Men nyss togs beslut om att kommunen får riva Umeå simhall och tidigare bostadsplaner där och på grusplanen ska bli av, en detaljplan har gått igång för detta.

Ändå har Svenska Skidförbundet gett Umeå skid-SM 24-26 mars 2017. Vet man om Umeås rivnings- och bostadsplaner? Eller räknar kommunen kallt med att bostadsbyggande inte gått igång? Och vad händer då för nya skid-SM? Pratar man om att då hinner kommunen få fram annan skidområde (har hört uppgifter om Ersmarksberget)? MEN då missas ju SM-veckans stora plusvärden med SM-skidorna centralt!

Skidalliansens nya ordförande Lena Sandlin, politisk sekreterare åt S-kommunalrådet Hans Lindberg och partivännen Mikael Berglund, S-ordförande i Byggnadsnämnden som vill riva simhallen och bygga bostäder i vallabyområdet, och var Skidalliansens ordförande dessförinnan, vad säger ni om ovan och vilka svar har ni på frågorna?

Därför rubriken ”Skid-SM-(S)topp av (S)kidalliansen i Umeå med simhallsrivning och bostäder på Gammliaområdet! Vet Skidförbundet om detta?” Och då stopp av nya SM-veckor vinter i framtiden! 

Se nedan hur detta förklaras. Därunder bostadsplanerna i tidigare VK-reportage och bild med vallabyn i bakgrunden 2014.

Och nederst bildcollage med SM-festen under SM-veckan 2014. även med ”skid-KUNGEN” Carl-Gustav. Så kanske Kungen får gripa in för skidorna liksom min önskan att Kungen också förmår umepolitiken att riva rivningsbeslutet om Umeå simhall (blogg 15 juni).

I kommande bloggar ska visas hur positiv och spännande utveckling fås då. Nederst från VK idag och M Berglund uttalande sig som Skidalliansens ordförande om skid-SM 2017.

Nanna ingen SN-vecka

Nanna grusplan bostäder

Nanna SM-vecka ej

Nanna SM skidor 2017 2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.