Lågvattenmärken! Se S-politiker och anonym ang. simhallsrivning. Kom upp över ytan och se nya simidéer!

SPORTHALLEN LEVER TROTS S: RIV! LÅT ÄVEN ANRIKA UMEÅ SIMHALL GÖRA DET.

Gamla Sporthallen, se nedan, lever trots S-försök på 1980-talet att riva, men ohelig politisk allians räddade trots sliten och blir 2018 hela 60 år. Låt även Umeå simhall få leva och år 2020 fira 50-årsjubileum, om än med annat innehåll. Då kan nedan lågvattenmärken i kommentarer få annat att skriva när de ”kommer upp över ytan”.

Den ena är S-politikern i Umeå kommun Britta Lindholm-Sethson, professor vid Umeå universitet, om 3D-modell av simhallen att ”sukta” vid. Andra lågvattenmärket, av ”fri entre”, är roligare och välkomnas igen när jag dyker upp med mina simkanalidéer i simhus i Umeå.

Nanns Gsmmlish simh

britta Lindholm 
15 juni, 2016 kl 09:45
Vi kan inte göra om alla gamla byggnationer till museum. Ibland är det bäst att riva och satsa på nytt. Som i det här fallet.Bygg en 3D-modell och placera i entren till nya badet i stället så kan nostalgikerna stå där och sukta

 

Svar: Urban Bengtson (inläggsförfattare):

  • 15 juni, 2016 kl 11:05
    Inte alla kan göras till museum, men väl detta unika och genom åren mest besökta av umebor och många, många utifrån, även utomlands – till något nytt för Umeå, idrottsmuseum och ett levande sådant. Och bara ”ibland”, dvs sällan är det bäst att riva och bygga nytt. Så oftast bör politiken värna det man skapat och hedra de politiker som var framsynta. Inte förakta de som värnar bra och genomtänkta byggnationer med ord som ”så kan nostalgikerna stå där och sukta”, sådant känns som ”vi vet bättre här uppe än ni därnere”. 
    Nanna Umeå simhalll inne
  • fri entre • 
  • Ser vi möjligen slutet på denna segdragna kamp om den gamla byggnaden? Skulle så vara borde det manifesteras på något sätt. En möjlighet vore att simningens sanne gudfader Urban Bengtsson skulle uppmärksammas för sitt mångåriga engagemang. Åtskilliga gånger har ju Lennart Holmlund diskuterat frågan med Bengtsson. Kunde man möjligen tänka sig att dessa båda herrar dyker i det gamla badet samtidigt och att den som kommer upp till ytan med den andres badbyxor på huvudet får dra ur proppen. Dessutom får vederbörande en kokt med bröd samt ett system på Umåker för 50 spänn och två spikar.
Svar: Urban Bengtson:

”Vill bara säga att Holmlund aldrig diskuterat med mig kring bad- och simfrågor, bara haft påståenden om mig och mitt engagemang, som jag ibland reagerat på, ibland inte, ej debatt då. Och om vi ”dyker ner i gamla badet” så dyker jag upp med simkanal i idrottsläge och utvecklar simningen, inte avvecklar..”

Annars så tackar jag för uppmärksamheten, det inspirerar. Som till nya simidéer, se..

Nanna Swimjogg coll

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.