Idrottsokänslighet + Bostadsprestige = Simhallsriva + Gammliaförstörelse! Umepolitiker lär av Lilljansberget och IKSU som utvecklar- inte avvecklar!

Två viktiga politiska beslut för Umeås framtid har tagits nyss som går helt emot varandra. Igår 20 juni i Kommunfullmäktige antogs detaljplanen för Lilljansberget i nya Universitets-staden för 3 000 boende i 2 000 bostäder, 1 500 student- och 500 familjebostäder.

Klart med nytt bostadsområde

Kommunfullmäktige godkände vid måndagens sammanträde det planprogram som tagits fram för det nya bostadsområdet vid Lilljansberget.

Nanna Lilljansbeget bostäderr

I förra veckan beslöt Byggnadsnämnden att godkänna rivning av anrika Umeå simhall från 1970 för att på tomten dår och grusplanen intill bygga bostäder.

För Lilljansberget har planerna följt ”alla konstens regler”, dvs planer allmänheten, m fl fått se och yttra sig om och KF tagit beslut. För Gammlia idrottscentrum mellan gamla Sporthallen och Umeå simhall, bestämde ett Näringslivs- och planeringsutskott 2008 att simhallen rivs och i princip skövla all mark bakom f d Gammliavallen för bostäder att byggas av ett fastighetsbolag. Som motprestation utlovade man en ombyggd fullödig fotbollsplan (och friidrotten där då få annan mark, blev sedan på campus) och tre nya läktare ihop med ny innebandyhall och kontorshus i sex våningar eller mer! MEN…

NannaGammlia Norrporten

DÄRAV ”BIDDE INGENTING”.

Men för icke-beslutet av simhallsrivning ger sig inte Umeås politiker. Och bostäder ska till så detaljplanearbetet har börjat för 300 bostäder, varav 100? på simhallsmarken.

Jämför med det ”KF-demokratiska” Lilljansberget och idrottsområdet intill, 2 000 bostäder (än fler i områden intill) + utveckling av idrotten.

OCH NU PÅ EM PÅ vk.se OM SPORTHOTELL OCH NYA IDROTTSATSNINGAR PÅ IKSU http://www.vk.se/plus/1752256/iksu-vill-bygga-ut-annu-mer

Så 300 på Haga/Gammlia är en ”spottstyver” då och avveckling av idrott i Umeås äldsta och centralaste idrottscentrum en förstörelse för Umeå som idrottsstad. Detta kan bara förklaras av bostadsprestige och idrottsokänslighet.

DÄRFÖR UMEPOLITIKER!

Lär av era egna planer av Lilljansberget och utveckla Gammlia Idrottscentrum + nytänkande för Umeå Simhall med fortlevnad som ni för 30 år sedan gjorde för ”utdömda” och rivningshotade Sporthallen, senare Gammliahallen och nu Umeå Energi Arena vatten.

LÅT OCKSÅ SIMHALLEN LEVA! Och, kanske, få bli Umeå Energi Arena ”Vatten” (medan Sporhallen blir ”jord” även det en värmekälla)! Nästa blogg har en miljö-sport-idé här.

Nanns Gsmmlish simh

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.