Hot mot SM-vecka vinter av okunskap om behov av skid-SM-resursytor.

SM-veckan vinter i Umeå 2014 blev en succé och mycket tack vare ett stort idrottsområde som Gammlia Idrottscentrum intill SM-spåren i Gammliaterrängen. Ett beslut från 2008 att stödja en privat aktör att bygga bostäder på SM-resursytorna med vallaby, klubbtält, testskidspår, även konstgjord backe, P, mm, hotar ny SM-vecka.

2008 fanns inga SM-veckor och upplägget med fastiighetsbolaget i fråga försvann. Men politisk okunnighet  om behoven av resursytor försvårar för framtida SM-skidplaner. Därför var det välgörande att tidigare ordförande i Umeå Skidallians, Åke Sandström, tog till orda i insändare i VK den 22/6, http://www.vk.se/1752078/lat-umea-vara-skidstad, om ytbehovet vid sidan av skidstadion/fotbollsplanen.

Förhoppningsvis inser skidalliansordförande som tog över, Mikael Berglund (S), nu avgången, detta samtidigt som ny i Lena Sandlin som tidigare S-fritidsnämndsordförande lär känna till utrymmesbehovet vid målområdet.

Säker kan man dock inte vara då det finns inflytelserikt S-folk som av okunskap härom kan stjälpa nya skid-SM. Anders Forss, flitig intressant politisk bloggare med ”Anders tankar” och socialdemokrat, svarade mig i kommentar till synpunkter som ovan, bl a följande:

Jag är helt övertygad om att SM-veckan vinter kommer att rymmas på Gamlia även med husbyggen där badhuset och grusplanen ligger. Vi kan kanske inte lägga saker på exakt samma plats som tidigare men det finns gott om plats i Gamlia terrängen – t-ex. så har vi Mariehemsängarna och museieområdet som kan nyttjas så när jag säger att vi kommer att lösa problemen så vet jag att jag har torrt på fötterna när jag påstår så.

http://blogg.vk.se/andersforss/2016/06/22/skyddsombudens-stallning-gentemot-arbetsgivarna-maste-starkas/#comments

Nanna SM skidor stopp b

Att påstå Mariehemsängarna och museeiområdet kan nyttjas, håller inte då det är närhet som behövs och samordning mellan de olika delarna i resursytorna + mål och start. Ändå är det bra att detta når ut, så att Sandström, Berglund och Sandlin kan utbyta kunskap om villkoren och rädda grusplanen och simhallstomten, helst spara simhallsbyggnaden och se hur den kan utvecklas till annat än simhall, gärna gynnande skid-SM:et.

MEN egentligen behövs endast ovan bildcollage för att ge helhetsbilden av området liksom vad bostadsaktören ville, t o m intrång i skogssluttningen där själva skidspåren ligger. ÅS-insändaren ger stöd för de övriga bilderna, kartbilden och verkligheten med alla skidtält och längst bort skidtestbacken.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.