Stadsliden i Umeå utvecklas – finns plan för 2016 – 2025. Hur? Räddas Gammlia idrottscentrum – grusplan och simhall? Berätta för allmänheten!

Samtidigt som detaljplanearbete pågår för bostäder på grusplanen och simhallstomten vid fotbollsplanen på Gammlia Idrottscentrum, har Fritids-nämnden godtagit plan för utveckling och förvaltning 2016 – 2025 av Stadsliden i Umeå.

Men vad innehåller den? Räddas idrottsområdet intill Stadsliden-skogen på Gammlia? Och finns utvecklingsplaner? Eller är det avveckling som gäller efter privat aktörs förslag från 2008 om att få bygga bostäder på grusplan och simhallsmark  mot att bygga läktare för fotbollen och innebandyhall, mm?

Nog ska detta falla under bäst-före-datum på ett par år och nu vara fritt för attraktiva uppslag med nytänkande gagnande idrott och friluftsliv framför inkräktande bostäder, i 2008-förslaget även in i Gammliaskogens sluttning, se illustration nedan

Umeå kommun i allmänhet och Umeå Fritid i synnerhet, lägg ut hela Stadslidenplanen 2016-2025 på ww.umea.se och det snarast så får vi intresserade möjlighet att ge våra synpunkter för att kunna påverka politikerna!

Men det kana vara bråttom då förslaget skickats till Tekniska nämnden och där kanske inte hänsyn tas till idrottens behov utan mer ses till trafik och bostadsbyggande.

Betänk vad Riksidrottsförbundet och Västerbottens Idrottsförbund varnade för i sitt debattinlägg i VK nyligen (se föregående bloggar) med:

Att idrotten missas när nya bostadsområden planeras eller förtätas är ohållbart och leder till ökade kostnader för samhället.

NannaGammlia Norrporten

§26

Diarienr: FN-2016/00103

Remiss: Stadsliden i Umeå – Plan för utveckling och förvaltning 2016-2025

Beslut

Fritidsnämnden beslutar att lämna förslaget utan erinran.

Ärendebeskrivning

Stadsliden är en av Sveriges största och mest centralt belägna Stadsskogar, 160 ha (1,6 km2) sammanhängande skog, omgiven av stadens bebyggelse och infrastruktur.

Stadsliden är tillgänglig via flera gröna stråk som länkar den samman med andra av stadens stora grönområden. Området har tidigare nyttjats för många olika användningsområden av Umeborna och erbjuder idag ett brett utbud av natur- och kulturupplevelser samt rekreation och idrott. En plan för utveckling och förvaltning av Stadsliden i Umeå för åren 2016- 2025 har tagits fram.

Beslutsunderlag

Stadsliden i Umeå – Plan för utveckling och förvaltning 2016 – 2025.

Beslutet ska skickas till

Tekniska nämnden

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.