Omtänk efter nytt SM-vecka-avslag! Bygg SM-möjlig-ute-50:a på Nydala.

När nu andra ansökningen om SM-vecka sommar, 2018 och 2019, avslogs – gick till Landskrona/Helsingborg resp Malmö, är det dags för politiken i Umeå att rejält tänka och göra om och än viktigare när Umeå håller sig i topp som idrottstad i Sverige, 5:e plats. Då går det inte att påstå som ur nedan på vk.se

”Kraven är orelevanta”

ÖVRIG SPORT Publikkapaciteten och kringområdena i den nya simhallen sätter åter igen stopp för SM-veckan sommar i Umeå. Simförbundet sätter sig på tvären.

Kraven på publikplatser och ytor omkring tävlingsbassängen är i högsta grad relevanta. Se nedan illustration för för kringytan på Guitarstomten för simmare, ledare, m fl. Svenska Simförbundet kan inte godkänna sådan miljö med dessa passagerisker.

Nanna krock SB - 3

Att godkänna extra publiklösningar med ”trottoarläktare” på Skolgatan och se genom fönster – eller borttagana sådana? är lika svårt för Simförbundet utan att kunna veta hur detta blir i verkligheten.

Det som står i VK-ingressen ”Simförbundet sätter sig på tvären.” borde vara tvärtom t ex ”Simförbundet värnar simmare och åskådare av miljö- och säkertsskäl”.

F ö borde Umeå kommun ha insett avslaget på ansökan redan när jag i blogg den 14 juni hade nedan (mer på http://blogg.vk.se/umeas-basta/2016/06/14/umea-kord-for-sm-veckan-2018-landskronahelsingborg-soker-med-ett-100-arsjubileum-for-idrotten-tank-umea-2020-sm-vecka-vintersommar-2/

LANDSKRONA 1 juni 2016 16:48 Helsingborgs Dagblad

Landskrona vill arrangera SM-veckan 2018

Kan Landskrona bli SM-värd 2018? Det hoppas i alla fall fritidspolitikerna och godkänner en ansökan som görs tillsammans med storebror Helsingborg.

——

– Helsingborg har tidigare visat intresse men de har ingen simanläggning som håller måttet. Då fick de förfrågan från Riksidrottsförbundet och SVT att hitta en partner, och då hörde de av sig till oss, berättar Landskronas fritids- och kulturchef Kjell Thoresson.

I min bok Umeås Bad Historia och Framtidens Simning (nov 2011) tar jag upp om SM-veckan sommar och att i läge på campus finns möjlighet att klara kraven Svenska Simförbundet har för utemiljön intill och där jag undrar om det finns politiker i Umeå som inte vill att detta ska bli verklighet.

MED OMTÄNK OCH EN UTE-50:A PÅ NYDALA DÄR FLYTTBARA LÄKTARE RYMS OCH KRINGYTOR BLIR SÄKRA GES MÖJLIGHET FÖR SM-VECKA, KANSKE REDAN 2020.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.