SM-veckan ”underkändes” redan 2009 – av Umeå kommun självt! Ute-50:a på Nydala klarar SM-krav.

SM-veckan sommar som Umeå kommun fått avslag för 2017, 2018 och 2019, underkändes i praktiken av kommunen självt redan 2009 (då första SM-veckan hölls i Malmö). Se nedan från bedömning 2009 av de två privata aktörernas förslag.

Nanna Lerst-Norrv 50-a

NOTERA UMEÅ KOMMUNS KRAV PÅ ”UPPFYLLA SV. SIMF. KRAV” OCH ATT DETTA INTE GÅR FÖR STORA MÄSTERSKAP, DVS VETSKAP I KOMMUNEN REDAN FÖR 7 ÅR SEDAN!

2011 blev badbygget i kommunalt badbolag och nu underkänt för publik. Men för SM krävs även kringytor, vilket inte nås för ett citybadbygge i Umeå. Nedan bildcollage visar överst hur omöjligt detta är med trafik runt om. Nederst är från Sundsvalls sim-SM SM-veckan 2015 där uteytorna klarar SM-behovet, kan inhägnas och är trafiksäkert (ej i Umeå).

I mittenraden visas Sundsvalls SM-50:a och Nydala där en ute-50:a ryms mellan Umelagun och konstsnöspåret samt mobila läktare och uteytor klarar SM-kraven + att 25:an på Umelagun ger nödvändiga av- och simningsutrymmen (otillräckligt nu i badbygget i Umeå).

Nanna SM Nydala Ssvall b

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.