Umeå Bad- och Simland på Nydala! Kan lära av Gustavsvikbadet i Örebro.

Nanna Nydala Umelagun

Umeå Bad och Simland på Nydala! Se där en satsning på Nydala friluftsområde, mellan Umelagun och konstsnöspårets start/mål, som kan lära av Gustavsviksbadet och skapa inne-50:a med uteområde intill. I nedan bildcollage syns karta över Örebro och flygbild + innehållet med äventyrsbad ute och inne liksom simmande i inne-50:a och i utebassäng.

Notera läget i friluftsmiljö vid mindre sjöar. Avståndet till centrum motsvarar för Umeå till Gammlia/Nolia/Campus. Där finns dock begränsningar i ytor, varför Nydala blir bättre, särskilt med sjön som badlek nära stranden och öppet-vatten-sim längre ut. Vintertid kan isbanor skapas samt skidåkning göras. Därunder information om Gustavsviksbadet.

Nanna Örebro Gustavsvik 2

GUSTAVSVIK MOTIONSBAD

Simma i tävlingsbassäng eller dyk från tian

I vårt motionsbad kan du simma i tävlingsgodkänd femtiometersbassäng – en fullstorlek som av många upplevs som mer behaglig än de mer vanliga tjugofemmetersbanorna. Här tränar både amatörer och proffs men det finns alltid minst två längder öppna för allmänheten. I motionsbadet finns också en undervisningsbassäng där vi har simskoleverksamhet varje vardagskväll.

GUSTAVSVIK UTEBAD

Sola, bada och må bra

Gustavsvik utebad har länge varit ett populärt resmål på sommaren för badsugna örebroare och semesterfirare. Här på utebadet finns det två utepooler, vattenlekbassäng för de mindre barnen, lekplats och sandlåda, sommarservering och vattenrutschbanan Family slide. Vi har stora grönytor för soldyrkan, lek och spel. Alla utebadsgäster har dessutom fritt tillträde till 50-metersbassängen och hopptornet inomhus.

Nyhet för i år är våra stora sommarservering med lounge. Här serverar vi allt från godis & dricka till glass & hamburgare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.