NydalaBAD 1:a i enkät 2006 – blir det nu om näringsliv vill Umeås Bästa..! Av Stora Birk, First Camp, simaktörer..

För tio år sedan presenterade campingägaren på Nydala, First Camp, utveckling av området för bad, simning och skidor, som beskrivs längre fram i denna blogg. Man lät hösten 2006 göra en enkät om detta med bl a en fråga om läge för nytt bad utifrån Badutredningen då. Nedan är svaren från de, dåvarande, politiska partierna.

Nanna enkät First C

ENKÄTSVAR gav NydalaBAD 1:a med fyra partier (M, C, KD och MP) som hade Nydala som bäst eller näst bäst, medan nuvarande badbygge i cityläge bara hade en röst (C) och som andrahandalternativ. Två avvaktade, FP/L och V, medan Rättvisepartiet (nu Arbetarpartiet) och S inte svarade. I debatt var AP och V emot cityläge, FP/L hade kajen liksom S.

First Camps VISION UMEÅ visades vid Öppet hus för allmänhet, idrotter och politiker juni 2014 där. Den hade kombinationen värme+kyla i simhall+skidtunnel, en idé umepolitikerna ställde sig kallsinniga till genom att inte bjuda tillbaka för närmare diskussion. Kalla handen fick även Balticgruppens förslag om ishall+simhall på Hamrinsberget med samma miljötänk.

ÄVENTYRSBAD MED SKIDTUNNEL        CAMPINGIDEER OCH BAD+50:A VID UMELAGUNNanna Nydala FC 1-a b

INVIGNING ”NYADLA SIMSTADION” 1933         FLEXIBEL 25:A/50:A + VÅG/LEK-BAD

Så för näringsliv i Umeå och aktörer ”utombys” som vill utveckla Umeå för både invånare och besökande, finns för Nydala området en översiktsplan för att söka detaljplanering. Leos Lekland på Ersboda ger fler barn/ungdomar till handelsområdet Stora Birk (Ersboda + Mariedal). Bostadsområden åt öster i Umeå är barnrika och än mer genom nya bostäder.

Campus idrotter + nya Motorikens Hus på Mariehem vid E4:an ökar möjligheterna för lokalisering av aktiviteter på Nydala för First Camp och simaktörer. Medley AB som drev Umeå simhall, kan lockas för bad- och idrottssatsningar som SM-50:a utomhus + av Umelagun (installera för vågbad som nu ”vilar”, mm). Då blir NydalaBAD, mm 1:a, på riktigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.