Umeås Nya Upplevelsehus! Ja, det vore något.. men är reklamord för ett badbygge på icke önskad plats av – simsporten = ej nämnd i PR-skriften.

Se här från reklamtidning av det badbygge simsporten inte önskade enligt remissvar  i Badutredningen för 10 år sedan. Trots en 50×25-m-bassäng av högsta klass och bra för simningen får bad, bad, motion, träna och upplevelser mesta utrymmet i denna PR-skrift inför en planerad invigning den 20/8.

UMEÅS NYA UPPLEVELSEHUS är det som ska starta och det vore ju något.. men är reklamord och där ordet ”simning” lyser med sin frånvaro. Än mer borta är simträning och simtävling utan här år det motionssimma  i 50-metersbassängen, se nedan.

(Men ändå, UPPLEVELSEHUS kan det bli – och passa bra – för vuxna om barn/ungdomar får SIMHUS i idealt läge med idrott och utemiljö intill, inte trafik och krogomgivning, se tidigare bloggar om BAD- och HÄLSOGALLERIA)

Vidare ska folk nu här lockas till dopp illustrerat av en fot som känner på vattnet, inte en simmare som visar crawl eller fjärilsim. Vad med är, är att kv Nanna ska fyllas ”av bad och rörelse mitt i stan, med närhet till kommunikation, hotell och nöjen”, INTE till simmande och närhet till andra idrotter och naturområde för solbadande och utevistelse.

Nanna badtidning

ILLA är också att Umeå kommun med denna information slår fast att detta kommunala badbygge ska sköta simundervisning, från babysim, via simskolor till crawlträning och konkurrera med simklubbars, här mest Umeå Simsällskap, basverksamhet. (Blir nästa kommunala ”idrottsskola” friidrottsdito på friidrottshallen och skidskolor på Nydalas konstsnöspår?)

OSANT i PR-skriften är när den påstår att den klarar SM samtidigt som 50:a-SM underkänts igen i sommar så att SM-veckan sommar inte kan bli av.

OKUNNIGT är om 50:or i ovan påstående om ”enda 50-metersbassängen inomhus norr om Gävle” – då Gävle har en ute-50:a och nordligast inne är Älvdalen i Dalarna och därnäst Uppsala söder om Gävle (se kartan  ovan). Så här får inte reklamfirman heller godkänt. Därför här från simhemsidan simma.nu om var inne-50:or finns (och blir till).

http://www.simma.nu/swe-plus/information-29993037

50m inomhus
Malmö – Hylliebadet
Burlöv – Burlövsbadet
Eskilstuna – under byggnad
Lund-Högevallsbadet
Mölndal – Åbybadet
Göteborg – Valhallabadet
Gislaved – Gislebadet
Täby – Tibblebadet
Stockholm – Eriksdalsbadet
Uppsala – Fyrishovsbadet
Älvdalen – Simhallen
Jönköping – Rosenlundsbadet
Borås – Borås SImarena
Falkenberg – Klitterbadet
Umeå – under byggnad
Västerås – Lögarängsbadet
Örebro – Gustavsviksbadet
Järfälla – under byggnad

och

Nälstabadet – Stockholm (tält)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.