Upplevelsebad – tillgängligt för alla? Ej ekonomiskt och riskfylld färdväg!

”Nannabadbygget” i Umeå centrum presenteras i PR-skrift (se förra bloggen) och via lokaltidningar i dagarna med rubriken ”Ett upplevelsebad tillgängligt för alla” (se nedan t h). Tillgängligheten gäller alla möjliga erbjudande för ”bad, träning och välbefinnande”.

Så är det säkert och för alla åldrar. Men viktigaste TILLGÄNGLIGHETEN till/från i trångt och trafikfarligt läge i Umeå city vid allt livligare busstrafikerade Vasaplan och utan lämna/hämta plats, ger OTILLGÄNGLIGHET ekonomiskt och riskfylld färdväg. Bilåkandet ger P-kostnad på 15 kr för 2 tim och 33 kr för 3 tim. 3 ggr/veckan i 50 veckor ger 2250 kr för 2 tim och 4950 kr för 3 tim. Vid Umeå simhall och IKSU är det 0 kr och tryggt att lämna/hämta!

Därför, ej prismässigt tillgängligt för alla. Färd- och riskmässigt blir det otillgängligare (se flygbild/illustration) jämfört Simhallen/IKSU. Även buss med 100 – 200 m Vasaplan – Badentré har faror. Så omtänkande/omgörning behövs för mer tillgänglighet för alla och i fler avseenden än invändigt. Särskilt för barn/ungdomar och föräldrar som skjutsar!

Nanna otillgängligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.