Guld-Sarahs idol Umeåsimmaren Sara (Sharp), se Aftonbladets ”OS-bibel”!

Umeå i allmänhet och Umeå Simällskap i synnerhet kan vara stolt över att OS-Guld-Sarah Sjöström haft en Umeåsimmare som idol. Så här står det i Aftonbladets ”OS-bibel” (collagebild längre ner) i långt reportage om Södertörnstjejen som USS-Sara inspirerade.

Nanna Sara-Sara 6

Jag följde Sharp-Sara, en av landets främsta ungdomssimmare i början på 2000-talet, som frilansskribent på VK-sporten. Fjäril- och frisim var bästa simsätten liksom Sjöström-Sarah. Ovan citat är från AB-texten som också finns i Sarah-dokument i Aftonbladet igår 8/8.

USS-Saras första minne av sin namne med ”h” säger hon i intervjun var från Sumsim 2005 (Sharp 13 år och Sjöström 12 år) ”var jätteglad, sprallig och söt och en riktig jäkel i bassängen.” Och vid landslagsläger syntes vinnarskallen och Umeå-Sara upplevde Södertörn-Sarah också som ”bland de snällaste personer” hon någonsin träffat.

Nanna Sarah Sara 5 b

Sara Sharp hade en framgångsrik juniorsimkarriär, främst med guld i Junior-SM i lagkapp 4×50 fritt på kort bana, 25 m, 2007, för Umeå SS med – bild ovan – fr v Hedvig Lestander, Sara, Elin Hardeland och Emilie Roslund. Gjorde en liten comeback i Norrländska Mästerskapen i Umeå simhall nu i våras och med framgång, se bild överst t v. Nederst t v är OS-guldvinnaren vid SM i Sundsvall i fjol. Nog finns det likheter i framfarten på fjäril.

Ovan intressanta Umeåkoppling gör det extra värt att Umeås politik, näring och idrott ser till att skapa en SM-godkänd 50:a (se tidigare bloggar) och som kan göra att Guld-Sarah får träffa sin idol från ungdomstiden, Sara Sharp, som fortfarande bor i Umeå, pluggar och ibland medverkar som ledare i sin klubb USS.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.