Ny träffpunkt i Umeå och SM-50:a tack vare VK-krönika och Facebook?

Benny Karlsson, centrumprofil i Umeå visar i sin senaste VK-krönika, 12/8, på värdet av träffpunkter i stan och boule, bowling, golf och simning på olika ställen. Håller med och en ny och bättre träffpunkt om dagens badbygge omgörs för vuxna till just bad, boule, bowling och golf (även minigolf då). Se bildcollage, ur krönikan t v och i mitten ur informationen för badbygget/upplevelsehuset om ”bad och rörelse” –  ”nära hotell och nöjen”.

BK skriver på en facebooksida, t h här, där umebor yttrar sig (jag har ej fb utan har ”vänner” som skickar det som berör bad/simning-frågorna i Umeå). Där fick jag nyligen epitetet ”simhallsstrateg” (tack för det) och stöd för en sim-SM i 50:a med tillräcklig publikkapacitet.

Nanna strateg. BK

Ett förslag på fb-kommentar var 50:a på Gammlia fotbollsplan där läktare finns och med idéer om nya, se ovan i nedre raden, totalt bortåt 10 000. Och en OS-guldmedaljör med världsrekord som Sarah Sjöström i ett Umeå-SM får då många, många se henne i aktion.

Dock är en tillfällig 50-metersbassäng där inte optimalt. Hellre stöd för politiska uttlandenen (t v) för 10-talet år sedan om att studera Nydalaområdet och jag bloggat om. Fast läktare där med omklädning, mm vid en ute-50:a (som kan byggas in) mellan konstsnöspåret och Umelagun, se ovan, ger med tillfälliga läktare de 2 000 platser som är minimikrav och räcker nog (SM-simmare tävlar flera dagar så chanser ges att se simstjärnorna).

Så krönikor om denna utveckling och mer på facebook för badomgörning och simförnyelse, ger då ringar på vattnet för förverkligande, helst till sim-SM och SM-veckan år 2020. Då satsar Sarah och hennes landslagskompisar på OS i Japan efter ett ”Umeå-SM”.

Många vill då se dessa i verkligheten, inte bara i TV/på dator. Och om denna blogg når ut på Facebook kan det ge gillande som får umepolitik och näringsliv att ”gilla” för nya 50:läget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.