Stoppa rivning av Umeå simhall – ordna simskolor där tills vidare! Bad på stan ger riskfylld tillgänglighet.

UMEÅ SIMHALL BEHÖVS ÄN – FÖR SKOLBAD/SIM – SÄKERT BUSS-SIMHALLSENTRÉ…

Se här hur nära, 40 m, det är mellan skolbadbuss/hållplats och badentré vid Umeå simhall samt tryggt och säkert utan ingen fordonstrafik. Plus bra överblick från bussen och simhallen ger bästa möjliga för elever och lärare i tillgänglighet till/från. MEN..

Nanna skolbad Haga b

PÅ STAN BLIR SKOLBADVÄGEN LÅNG (250 M) OCH ÖVER GATOR = RISKFYLLD…

Kommunbesked är skolbadbussar vid Vänortsparken, promenad längs V:a Kyrkogatan med bussar/bilar, passerande livlig cykeltrafik på Kungsgatan och vidare över buss-Skolgatan. Där ger ombyggd Vasaplan med vänstertrafik för bussar än mer faror. Krav kan då resas på inga skolsimbarn dit, för sämre än hittills till simhallen på Haga/Gammlia får det inte bli. DÄRFÖR..

Nanna skolbad city-Haga b

STOPPA RIVNING AV UMEÅ SIMHALL – ORDNA SIMSKOLOR DÄR TILLS VIDARE!

Simsporter och privata badbesök kan komma till nya badet i centrum mindre osäkert och detta är frivilligt. Skolbad/sim är obligatoriskt och Umeå kommun ansvarigt varför höga trygg- och säkerhetskrav ska gälla. Men sådana uppfylls inte här, varför enda lösningen nu är att Umeå simhall lever vidare tills säkert till/från är uppfyllt för skolsim i stan.

PÅBÖRJAD? (se nedan från i veckan) rivning av simhallen måste därför avbrytas…

Nanna riva Umeå simhall b2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.