Bättre förr av umepolitiken – svek badstart 2016 – 1970 var ”alla med”.

Det var bättre förr, i alla fall umepolitikens intresse för en ny bad- och simanläggning. I år för badstarten lördag 20/8 2016 välkomnades en ”strid ström av badsugna” av ordf i Fritidsnämnden, Ari Leinonen (S) och v ordf Lennart Johansson (M) ute vid entrén. Sedan rapporterades 529 ”glada premiärbadare”.

Men inga fler politiker märktes, inte någon från badbolagsstyrelsen eller gruppledare i de sex partier som 2007 förordade kv Nanna, S, V, M, FP/L, C och KD (MP och nu Arbetarpartiet sa nej). Dessa undvek och svek invigningen som om man glömt och gömt den i citytrafiken. MEN för Umeå simhall var det…

Nanna badbygge invig 2016 1970b

..annat, och bättre, för 46 år sedan, december 1970. Vid invigningen var ”alla med”, de högst ansvariga politikerna, tjänstemännen, simföreningar, m fl. Tal hölls, sju st, (jag vet jag var VK-frilansare på sporten och skrev om premiärdagen) och simledare honorerades.

OCH 10 000 umebor kom och 5 000 plastskydd tog slut (se VK ovan t v), det var en invigning som hette DUGA. Umepolitikens bad- och simsvek nu har fortsatt i tre veckor med inte ett enda medialt uttalande av Umeåpolitiker och inga politikerbloggar. Nog vore badpersonal, badare, simmare, simledare, m fl värda uppskattning högst uppifrån.

VARFÖR ointresse är det nog fler än jag som undrar. Tecken på att man innerst inne inte gillar badläget i stan? Om så, tänk om och gör bättre… t ex så att Umeå får en 50:a som klarar SM och därmed kan ge SM-veckan sommar (förlorades ju för 2018 och 2019 i början på sommaren). Till år 2020? Eller till Umeås 400-årsjubileum 2022?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.