”Hjärnstark” bok om rörelsevärden + Changethegame = Simkanalströmmar

Härom veckan blev jag tipsad på en bok om värdet av rörelse av kroppen, inte för den fysiska hälsans skull som ju är välkänt, utan för hjärnan. Hjärnstark heter boken och grundas på gedigen forskning och historia, av överläkaren Anders Hansen. Motion och träning, gå och springa, bada och simma m fl aktiviteter som ger hälsoeffekter och stärker konditionen ”får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan”, menar författaren. OCH DÅ..

Hjärnstark Hansen b

.. PASSAR morgondagens tema på barn- och ungdomsidrottssatsningen i Umeå ”Changethegame” på Nolla Idrottscentrum väl in..

En dag för rörelserika barn

Lördagen den 10 september genomförs en ny stor aktivitetsdag med Change the game. Årets tema – ”Rätt till rörelse”.

Att vara rörelserik* är nämligen lika viktigt som att kunna räkna, skriva och läsa. Det är också grundläggande för att barn och unga ska vilja prova på och utvecklas inom olika idrotter utifrån deras villkor. Vi vill att så många som möjligt ska ha lusten och förmågan att röra sig – så mycket som möjligt, så länge som möjligt!

Barn och ungdomar får chansen att prova på nya träningsformer sida vid sida med några av våra största stjärnor. Samtidigt som föräldrar och ledare får ta del av senaste forskningen kring barn- och ungdomsidrott, presenterad av ledande forskare och experter. Det blir med andra ord både lek och allvar, på och utanför ”banan”.

Datum 10 september
Tid 10.00–16.00
Plats Nolia Idrottscentrum i Umeå

.. LIKSOM rörelsebefrämjande aktiviteter med simkanalströmmar och SWIMJOGG

Nanna simkanal Övik-S-Umeå

i liten simkanal i Övik, större i Sundsvall och största för Umeå och bli ”smartaste” stad..

Nanna smart stad

här i EU-forskningsprojektet ”Smart City” vid Campus och blivande Universitetsstaden, ur reportage i Totalt Umeå torsdag 8/9 (men som inte valde bild smartast då denna är från förra århundradet med inget utbyggt IKSU Sport och gamla södra paviljongerna kvar!).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.