Idrotts&Barn-mässa i Umeå följd av Changethegame-sport-arr. för barn.. (kan bli Sveriges första i sitt slag)

För tredje året i rad hölls i Umeå Changethegame-sport-aktiviteter för barn, 2014 på Gammlia Idrottscentrum, 2015 och nu 2016 på Nolia Idrottscentrum. Förutom allehanda sporter av idrottsföreningar, var det  kortföreläsningar med debatt och frågor.

Det kändes som en idrotts- och barnmässa i vardande så ett uppslag till arrangörerna Balticgruppen, SISU Västerbottens Idrottsförbund, Idrottshögskolan och klubbar blir att med sponsorer sikta på en Idrotts&Barn-mässa. Nedan bildcollage visar hur lördagens Changethegame påminde om ett mässarrangemang.

Nanna Change barnmässa b

Noliaområdet är då ideala stället för en mässa om idrott och barn. Ska mässan bli återkommande kan det passa att den ordnas jämna årtal då Stora Nolla är i Piteå, dvs 2018 första gången. Det kan nog behövas två år för planering av en ny sorts mässa.

Samtidigt vore idé att Changethegame nästa år 2017 provar annat idrottsområde, t ex IKSU Sportcenter med alla innesporter + simning i IKSU:s simhall.  Med Idrotts&Barn-mässan 2018 passar kanske Nydala år 2019 med uteidrotter som cykel, terränglöpning, tennis, orientering, fotboll, triathlon, simning (Umelagun?), kanot + annan sport som blir till där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.