Umeås centrum knakar: ”Läget är akut”, utopiamona vill pausa nya ombyggen och Upab ger gratis bil-P! Omgör till vuxenbad. Nytt i fritidsläge.

Umeås centrum knakar, det visar tre aktuella reaktioner från cityhåll. Idag artikel om en Umeåhandlare som Affärsliv på vk.se har rubriken ”Kris i centrum” om att läget är akut (http://affarsliv24.vk.se/1821869/handlare-i-centrum-laget-ar-akut).

Kris i centrum:”Läget är akut”

AFFÄRSLIV24 En av Umeås handlare larmar om läget.

19/9 skrev ”utopiamona” (Mona Lidén, centrumledare på Utopia) på sin blogg om ”Centrum lever” i ett PS att skjuta på kommande omgörningar.

PS: Just nu önskar jag och många med mig, att vi efter Nya Rådhustorgets invigning kanske kunde få lite andrum innan projekten med Vasaplan och Renmarkstorget tar vid. Vi skulle behöva ett år med återhämtning och kunna njuta av framkomlighet, naturliga flöden och vackra stadsrum. Vem törs ta det beslutet?

Nanna Vasaplan ombyggn

Härom helgen annonserade UPAB (kommunens P-bolag) om gratisparkering i tre timmar i P-husen via kuponger och fanns helsidesannons om ”Välkommen till händelsernas centrum”. Detta kommenteras på VK:s kultursida av skribenten Erik Persson (dubbelklicka och det går att läsa). Se nedan collage och notera mycket ledigt på P-Navet lördag 24/9.

Nanna P-hus P gratis b 2

Umeås politiker ha nu anledning till akuta lösningar och få en långsiktig strategi för centrum (tillsammans med centrumidkarna). Gratis P efter 16 på vardagar och fritt på lördagr (liknande har Sundsvall) föreslår Umeåhandlaren. Men det kan fylla P-hus med fler badbesökare i bil och som inte handlar. Säkrare för mer handel är fler vuxna till/i centrum och färre badbilar genom omgörning till vuxenbad/spa/hälso-galleria och bostäder ovanpå. (Och nytt för bad/simning i fritidsläge, också ekonomiskt bättre.)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.