Stoppa Vasaplanombyggnationen – buss-vänstertrafik ej utredd/bedömd.

Nu höjs fler politiska röster för att skjuta på ombyggnation av Vasaplan och busshållplatser där, av hänsyn till näringsidkarna i centrum som nu har stora problem pga, senast, Rådhustorgets omvandling. I förrgår citerade jag ”utopiamonas” vädjan om andrum i ett PS i hennes blogg, 19/9 ”Centrum lever” http://blogg.vk.se/mona79/2016/09/19/centrum-lever/

MEN hela ombyggnationen av Vasaplan kanske ska stoppas helt. Den har fått kritik mot all av- och påstigning på refuger och byte av refuger, se illustration här, t v med refuger. T h idag är av- och påstigning mot trottoarer (som NUS/lasarettet har idag mot refuger förr).

Nanna Vasaplan refug hrtrafik b

EN annan kritik som inte hörts, än, är att det blir vänstertrafik för bussarna för att lämna/hämta passagerare. I sin tur får då de som ska från trottoarer till refuger titta tvärtom, dvs till höger (är enkelriktat här) inte vänster först som vid passage över gator vid högertrafik (dubbelriktat). Svårast blir för barn som i trafikundervisning lär sig titta vr – hr – vr.

Och av det jag sett och läst samt en film om ny Vasaplan minns jag inget utredande kring buss-vänsterrtrafiken, varken för barn eller förare. Inte heller om att refuger gör att man alltid måste passera en gata på/av mot idag direkt på från/till trottoar vid av- eller påstigning.

DÄRFÖR KAN EN TIMEOUT FÖR VASAPLAN GE OVAN UTREDNING + BEDÖMNING.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.