Överskott på P-hus i Umeå? Navet-P tomt! Därav gratis-P-kuponger. Pga Ikea/Avion, Stora Birk, citygrävande.. Umeå. Mer vuxna, rädddning för stan?

Grävandet i Umeås citykärna menar handlare påverkar till färre kundbesök liksom nya handelsområdet på Söderslätt med Ikea/Avion. Utveckling av Mariedals/Ersbodas handelsområde, nu döpt till Stora Birk, påverkar då också med fler etableringar.

Gratis-P önskas nu i centrum. Men samtidigt verkar Upap, kommun-P-bolaget ha överskott på P-hus då man i annonser ger gratis-P-kuponger och är med i helsidesannonser om fördelar med centrum och ett levande sådant. Bevis för att P finns syns på nya P-huset Navet, som trots ÖK-närhet ofta är nästan tomt och Nanna-P-huset sällan är fullbelagt.

Nanna P-hus P gratis b 2

Så frågan är om problemen med P är mer ett informationsproblem än reellt. Kanske dags för politik och medier att ”gräva” mera om Umeås citykärna. Dock, handelsområdenas popularitet lär öka eftersom det hela tiden kommer nya butiker och andra satsningar som lockar folk, t ex bilprovningar och snart Leos Lekland som byggs nu mellan NetOnNet och Barnens Hus/Childrens House på Ersboda. Och nära annat barnområde…

Nanna lekland Nydala

..bara någon km till Nydala och kunna kombinera handel och nöje, särskilt om båda barnaktiviterna kan erbjuda barnpassning medan de vuxna åker runt på Stora Birk. Eller t o m tar E4:an till Strömpilen och ända bort till Söderslätt. Så umepolitiker och butiker, hotell, matnäring, m fl som behöver kunder/besökare för att klara sig får nog fundera extra för att möta konkurrensen om våra slantar, swish och kontokort. Umeå. Mer vuxna, räddning?

2 kommentarer

 1. marianne

  Där har du fel.
  Navet och Nannaparkeringshusen
  är ofta välbesökta,ja på sena kvällar och nätter förstås Det har blivit ett glädjefyllt tillhåll för ”blöjraggarna” där gnisslar gummit så det ryker, gasas hejvilt,det tutas i tid och otid för att inte tala om musiken som går på högsta volym och med en bas som får fönsterutorna hos hyresgästerna i närheten att dallra .Det partajas Hej vilt med andra ord.Detta innebär att vi hyresgäster får vår nattsömn förstörd.Men vad gör väl det när vi ÄNTLIGEN fått vår hett eftertraktade badhus.En sak är säker,beslutsfattarna i denna stad lever i en fantasivärld och det är skattebetalarna och hyresgästerna som betalar deras utopier.

  • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

   Oj så fel man kan ha..Brukar se på siffrorna som anges för både Navets P-hus och Nannas, och där syns inte besökare som du beskriver. Förstår olägenheterna för er boende intill. Känns inte heller kul för de ungdomar som skjutsas till och från badande/simmande kvällstid och kanske kliver av/på inne i P-husen. Låter verkligen inte bra och frågan är om detta är känt hos umepolitikerna. Och medierna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.