Umeås ut- eller inveckling i VK/på vk.se. Mer P-hus/kluven stad/cityoro.

I VK och på vk.se, synas idag ett Umeå i ut- eller inveckling.

Vecko-annons-tidningen Bil&Bostad har reportage om fler P-hus centrum.

VK:s kultuchef Sara Meidell skriver om Köpladorna skapar kluvna städer. Se http://www.vk.se/1828475/kopladorna-skapar-kluvna-stader

vk.se beskriver  berusad man som vid 18-tiden störde trafik ÖK-Skolgatan (läsarbild).

Nanna stad Upab 3

Umeå kommuns P-bolag Upab informerar om att det blir fler P-hus i centrum och att arbetsplatsparkeringar flyttas längre från stadskärnan så att fler besöks-P fås. Men då riskeras att även arbetsplatser flyttar till handelsområden med nära och billigare P. Och Meidells beskrivning om mer stadslika miljöer kring ”köpladorna” slår in än mer.

Detta + fler krogar samt mer nöjesliv och upplevelser riskerar mer störande händelser i citykärnan. Något som ger oro och påverkar folks lust att söka sig till ”stan”, kanske mest barnfamiljer till den nya barn- och ungdomgården, nya bad- och simanläggningen där.

POLITIKER ”EFTERTÄNK” OM UMEÅS UT- ELLER INVECKLING! MED OMGÖRNINGAR?

2 kommentarer

  1. Svenne

    Detta är inte den stad jag flyttade till, givetvis ska staden utvecklas och förhoppningsvis till nåt bra. Men jag tvivlar !!
    Denna samling politiker som styr idag kommer inte att lyckas med det de håller på med,innan staden har sina 200 000 invånare hinner det att komma minst en bankkris/lågkonjunktur och då rasar detta korthus sönder och samman. De fokuserar endast på kosmetika ,ska se fint utåt kosta vad det kosta vill.Skiter fullständigt i ytterområdena ljuger för att få sin vilja igenom .Alla som inte tycker som Allsmäktig Lindberg har fel ,denne man som älskar sig mest själv.

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Som uppväxt i Umeå är det som händer nu något av ”hela havet stormar”, som ett fartyg som ”ostyrs”, detta efter att tidigare ledningar successivt genomfört det som planerats utifrån 1000 nya umebor varje år, eller lite drygt. Det som under ytan stressar fram ogenomtänkta och oförankrade beslut, är just 200 000-målet till år 2050, dvs drygt 2 000 fler invånare varje år. Och än högre i snitt för varje år det är under detta, dvs matematiskt omöjligt. Så länge inte umepolitiken överger 200 000-siffran fortsätter ostyrigheten, tyvärr. Men ju fler som ser igenom denna stressplanering ökar möjligheten till politiska eftertankar. Så din kommentar är ändå av värde härför.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.