SPAhotellet NAVET av P Stordalen!? + varma utebad på taket = ”flaggskepp”

Badbygget mitt i stan i Umeå är dyrt för många besökare sägs i kommentarer. Det är också dyrt för skattebetalarna pga placeringen i Umeås dyraste cityläge och slår igenom i högre driftskostnader jämfört med badhus/simhall i billigare fritidsläge.

Så när nu umepolitiken ska syna budgetplanerna på nytt vore det bra att tänka 40-50 år framåt. 10 mkr lägre i drift per år på annan plats (helst i idrottsområde) ger 500 mkr, en halv miljard! Och 20 mkr lägre kostnader ger EN MILJARD KR.

Nyheten på vk.se att hotellmagnaten Petter Stordalen vill bygga nytt hotell i Umeås centrum, passar då i min tidigare idé för omgörning av badbygget och ny simhall.

Hotellmagnaten: ”Vill bygga ett nytt hotell i Umeå”

Hotellmagnaten Petter Stordalen vill bygga ett nytt stort hotell i Umeå.
– Umeå har från första början varit ett äventyr för oss. Jag vill ha uppemot 300 fler rum här, säger han till Affärsliv24.

På torsdagen var den norske hotellkungen Petter Stordalen i Umeå för att träffa medarbetare inom Nordic Choice-kedjan. – – – –

Han avslöjar att han har stora planer för Umeå.

– Jag vill bygga ett nytt och flott hotell i Umeå. Jag vill köpa den bästa tomten i centrala stan, säger han.

Nanna detaljplan gymn

OCH VAD KAN VARA BÄTTRE TOMT ÄN KV NANNA – VID BUSSAR OCH MED P-HUS. HOTELL DÄR MED VUXEN-BAD, SPA OCH GYM SOM GER SPA-HOTELLET NAVET! + NYTT BADLÄGE FÖR BARN/UNGDOMAR OCH SM-50:A SOM GER SM-VECKA.

(Om sedan det måste till budgivning, så än bättre för kommunekonomin med högre pris för ett blivande SPAhotell NAVET och mer till skattebetalarna i Umeå.) Dessutom med…

Nanna takpool

…UTEBAD PÅ TAKET

Då det för ett hotell behövs ny detaljplan för hela kv Nanna vilket kan ta ett år eller två, passar det bra om en ny bad- och simanläggning tar samma tid. Med genomtänkt läge och smart utformning för en SM-50:a kan SM-vecka sommar fås med ekonomiska plus. Och hotellbehov där SPA lockar. Tänk varma utebad på taket i sommarljus och vintermörker!

OCH NOG STÄMMER DETTA FÖR NEDAN PETTER STORDALEN VILL HA FÖR UMEÅ:

TV: ”Saknar ett stort flott flaggskepp”

AFFÄRSLIV24 Hotellmagnaten om sina planer på ett nytt stort hotell i Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.