KORS I TAKET! Överens med Holmlund i simning och om dagis! Hoppas på samma om Skid&Lek-land.

”Rita kors i taket”, det var ett uttryck jag fick lära mig som liten för något väldigt ovanligt.

  • Kors i taket – Utrop då något mycket oväntat inträffar.

Och ovanligt är det nog för många att jag är överens med förra S-kommunalrådet Lennart Holmlund, särskilt rörande simning och barnomsorg.

TY, den 17 januari bloggade LH om Jerringpriset (se längre ner) och felet med att få rösta flera gånger och att det genom kostnad ger orättvisor. Så jag kommenterade om medhåll där (se längre ner) och tyckte lika om att Sarah Sjöström gjorde bästa idrottsprestationen.

NU delar jag innebörden i LH-blogg igår 22/1 om ”näst dyraste förskolan i Sverige” i Umeå med slutsatsen att då är det högre standard och satsningar som ger mer välfärd.

Nanna SM-skidor kung

DÄRFÖR hoppas jag på medhåll i att Umeå kommun avstår bostäder på ”SM-kringytorna” på grusplanen och simhallstomten för framtida SM på skidor och SM-vecka vinter.

För att ge mer argument utifrån idrott och barn- och ungdomsbehov, lanserade jag igår på min blogg om ett Skid&Lek-land på/i Umeå simhalls-byggnaden och bra för vallatester vid skidtävlingar, bredvid och upp/ner på skidbacke på simhallstaket och bli turistattraktion.

Nanna skidbacke simha

Här räcker dock inte enbart med medhåll av Lennart Holmlund utan även att dagens politiska kommunledning inser värdet och vikten. Där passar nedan LH-citat in (ur blogg, se längst ner), dvs fortsätta att satsa ”mer än jämförbara kommuner”.

Det borde även innebära att vi har högre standard men även en bättre fritid och kultur för på dessa områden satsar vi betydligt mer än jämförbara kommuner.

Och utveckla idrottsområdet  på/vid simhallen?

Slopa Jerringpriset

Av , 17 januari 2017 kl 10:24

Ur bloggen:

Slopa Jerringpriset. Pristagaren utses inte enligt demokratiska grunder. Det kan inte vara värdigt att vinna priset på det sätt vinnaren utses. Felet består i att man kan ringa hur många gånger som helst. 

Ska man fortsätta med detta röstförfarande är det lika bra att lägga ner denna utmärkelse. 

Det går att köpa sig röster genom att man har råd att ringa hur många gånger som . 

Tror inte att Sven Jerring som kunnig idrottsreferent skulle stå bakom att hans namn förknippas med detta sätt utse Sveriges bästa idrottarsprestation. För mig är det självklart att den bästa prestationen var Sara Sjöström.

Min kommentar

Håller fullständigt med dig och har skrivit liknande i e-brev till både Expressen och Aftonbladet med önskan om att man tar upp frågan med SR och SVT.Sarah som jag mötte vid Sim-SM i Sundsvall 2015 är precis den populära tjej hon visar medialt och utan tvekan den som varit värd ett Jerringpris även för fjolåret. Hon är dock så storsint att hon unnar andra vinna och satsar sin energi i bassängerna för nya framgångar (och rättvisare Jerringpris).

Umeå har näst dyraste förskolan i Sverige

Av , 23 januari 2017 kl 10:31

Ur bloggen:

Det borde även innebära att vi har högre standard men även en bättre fritid och kultur för på dessa områden satsar vi betydligt mer än jämförbara kommuner. Det visar sig att dessa satsningar som är förebyggande arbete ger lägre brottslighet och den är förhållandevis lägre i Umeå men är även på låg nivå i förhållande till hela landet.

—–

 Nu ska Umeå minska kostnaderna på många områden men när Umeå får problem med ekonomin brukar det vara så i de flesta kommunerna i landet så förhållandet mellan kommunerna i kostnadsläge ligger säkert kvar. Men varför vi använder mer pengar gör att vi har en högre skatt och som ger mer välfärd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.