VK:s chef-red: ”Ska Umeå fortsätta ha topplag som drar publik krävs moderna anläggningar… För att locka tyngre sponsorer och nya intäkter måste Umeås arenor erbjuda mer.”

Lördagens (28/1) blogg hade om VK:s chefredaktör Ingvar Näslund för ett år sedan och vikten av bra idrottsarenor i Umeå. Nätsökning gav nedan, en krönika 30/4 i fjol. Hoppas det handlar mer än bollsporters arenor/anläggningar och särskilt nu belysa hela Gammlia Idrottsområde för Skid-SM och Umeå simhalls möjlighet att utvecklas som arena idrottsligt.

Inte minst för att just på längdskidor är Umeå i Sverigetopp, bl a Jonna Sundling, IFK Umeå, som leder världscupen för U 23 och umebor då vill se i SM på hemmaplan.

F ö, vad som inte nämns är att bebyggs grusplanen förlorar fotboll, innebandy, m fl sporter och arrangemang viktiga P-ytor. Eller tänker kommunen skicka bilbesökare till I 20 och Nolla för parkering? Till en idrottsarenas utveckling hör också bra och nära P-ytor, så därför har VK:s chefredaktör än fler skäl att Umeås idrottsförutsättningar får medial uppmärksamhet.

HÄR NÄSLUNDS KRÖNIKA:

Umeås idrottsarenor måste utvecklas

Publicerad 30 april 2016

Så nära.
Udominate höll på att stjäla basketguldet från Luleå. 

Umeå har fått ytterligare ett lag att älska. 

Nanna idrottsarenor

INGVAR NÄSLUND

Björklöven, Dalen, Team TG, IKSU, UFC, UIK, IFK Umeå Badminton och Udominate.
Lagen håller hög klass. Att Umeå är en av landets hetaste sportstäder råder ingen tvekan om.

Nästa steg måste vara att ge lagen bättre förutsättningar att tjäna pengar runt matcherna.
Annars blir det svårt att slåss i Sverigetoppen.

Udominates förlust i sista finalmatchen svider givetvis och firandet på Rådhustorget blev aldrig av i år. Utvecklingen laget visat är dock så imponerande att jag inte tvivlar på att guldet snart landar i Umeå.

Själv var jag i veckan på plats tillsammans med nästan 2 000 andra febriga åskådare i Umeå Energi arena vid den fjärde magiskt spännande finalmatchen.

Stundtals var det så intensivt spännande att lagets general maneger Oscar Stenberg satte sig på lagets träningscykel under pågående match för att lindra nervositeten.

Oscar Stenberg, styrelsen och lagledningen har gjort ett fantastiskt jobb med att bygga laget. De ökar omsättningen, hittar nya sponsorer och har en tydlig strategi för laget.
Att just basketen är inne i Umeå märker vi på VK. Peter Hegethorns basketblogg är stadigt en av de mest vällästa på vk.se.

Att bygga lag av yttersta Sverigeklass ställer svåra krav på föreningarna. Lönerna är en stor utgift så utan rätt förutsättningar är det svårt. Se bara på SHL i ishockey där lagen måste ha omsättningar långt över 100 miljoner kronor för att konkurrera.

Ska Umeå fortsätta ha topplag som drar publik krävs moderna anläggningar där föreningarna ges möjligheter till sidointäkter.

Det räcker inte längre med en liten kiosk med kaffe och varmkorv. För att locka tyngre sponsorer och nya intäkter måste Umeås arenor erbjuda mer.

Det kostar att ligga på topp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.