SM-ytor – Gammlia – bostäder… vad gäller? 100 – 300 – 400 lgh? Eller inga? Umeå förlorar och Vill Mindre idrott..

Trots insändare från Åke Sandström (Skidalliansens ordförande  under SM-veckan – 2014 – vinters SM på längdskidor) från i fjol om vikten av kringytor vid Skid-stadion på Gammlia fotbollsarena, flera bloggar, debattinlägg 2/2, insändare 3/2 och debattreplik 8/2, kommer inga reaktioner från nuvarande skidalliansordförande Lena Sandlin, även politisk sekreterare åt S-kommunalrådet Hans Lindberg eller kommunledning.

Nanna Gammlia skidstad 2 c

Inte heller från S-bloggaren Anders Forss som i kommentar till replik 8/2 sagt sig ha ”förhandsinformation” om hur det ska bli på grusplanen och simhallstomten och lösa problem för SM-ytorna och jag i blogg den 8/2 därför frågade närmare om.

I kommentar igår (på min blogg ) av Jan Sjöström säger denne bl a

Trots enträgna försök har jag inte kunnat utverka varken stöd för tanken eller rena dementier från våra folkvalda i vart detta ”nya och mycket bättre” område för friluftsaktiviteter skall placeras. Någon uttryckte känsla i sak, men hänvisade mig till Hans L (S) i sakfrågan….Fortsättning lär följa.

På detta svarade jag:

”Intressant att det är så svårt att få veta vad som planeras för grusplan och simhallstomt, nästan som hemligstämplat och än (nu vid 15.30-tiden) har inte Forss svarat om ”förhandsinformation”. Stadsarkitekt T Strömberg gav inte heller mig svar på fråga utan sa ang. bostäder att det vet man först vid bygglovsansökan, dvs dröjer då ju ny detaljplan för området inte är klar, än mindre godkänd (kan ju underkännas). Så varför så tyst och så bråttom? Här finns anledning för Umeås medier att gräva i ”grusplan” och bassängbotten. Nog är väl Gammlia och skid-SM med SM-veckor värda det!”

BILDVY ÖVER GAMMLIA IDROTTSCENTRUM VÄRT ATT UTVECKLA – INTE AVVECKLA!

Nanna simhall gräddhylla

DVS tystnad om SM-ytor, Gammliaområde och bostäder. Så vad gäller nu och hur många bostäder? 300 angavs vid planer 2008, 400 har nämnts av politiker och en siffra jag hört om är c:a 150 för enbart simhallstomten. I Folkbladet igår för EM-möblertomten på Grisbacka sägs drygt 100 på knappt 10 000 kvm.

Omsatt till Gammlia Idrottsområde ger det ”bara” 200 för både grusplan och simhallstomt eftersom Umeå Energi Arenas planer på sportlekplats vid sporthallarna ger behov av P-yta på grusplanen. Det är således många ofärdiga pusselbitar som ska in i en pusselram som inte heller är färdigplanerad.

Kanske gör all ”ofärdighet” att det finns ingen ”förhandsinforamtion” att meddela till medier, idrotter och allmänhet. Ändå ska pusselbiten med rivningsproceduren dit, först sanering av asbest inomhus och sedan, påbörja husrivandet, trots oklart om risker för förskolan intill.

MEN OM DETALJPLANARBETET KÖR FAST I POLITIKEN NÄR PARTIERNA UPPTÄCKER OKLARHETERNA ELLER ÖVERKLAGNINGAR MEDFÖR UNDERKÄNT, DÅ STÅR UMEÅ MED EN RASERAD ANRIK BYGGNAD FÖR STOR KOSTNAD, I ST F ATT HA TJÄNAT PENGAR EFTER EN ”HUSANVISNING” (jfr markanvisning) OCH FÖRSÄLJNING.

Då raseras inte bara delar av snart 100-årigt idrottsområde vid Gammliaskogen utan även trovärdighet i kommunplaner i allmänhet och i idrotts-planering i synnerhet. UMEÅ FÖRLORAR känns då som trist motto och liksom VILL MINDRE (idrott)..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.