Idrottsgala 2018 med SAMHÄLLSPRIS till räddare av Gammlia Idrottsområde för utveckling, förnyelse, innovation..

Umeå Idrottsgala 2017 ikväll 21/2 i Gammlia-innebandy-hallen (nu Umeå Energi Arena) har många priser och dito sponsorer samt ännu fler kandidater till de olika priserna.

Inför Umeå Idrottsgala 2018 föreslår jag ett nytt pris, ett SAMHÄLLSPRIS för den/de/det som samhällsmässigt bäst/mest utvecklar och gynnar Umeå sporter och idrottsföreningar.

Change The Game collage

Kandidater finns redan, t ex Balticgruppen och deras, m fl:s, ”Change the game” för barnidrottande. Se ovan från premiären på Gammlia Idrottsområde 2014 (även grusplanen!). Får Thorengruppen bygga sin fotbollshall någonstans, blir man aktuell för pris.

Tredje möjliga pristagare är till räddare av Gammlia Idrottsområde och får kommunledningen att stoppa bostadsplanerna på grusplanen + simhallstomten, och utveckla och förnya. Kanske av skidklubbarna i Umeå, för skid-SM igen och ny SM-vecka vinter (förut 2014), och en fotbollshall som innovation för att klara kringytor vid SM-arr.

Nanna SM-vecka bostäder

Själv hoppas jag på mina simkanalidéer i ny simarena (nere t v och t h en verklig i Finland), en ute-50:a på Nydala vid Umelagun och få 50:a-SM som kan ge SM-vecka sommar. Kanske då kunna aspirera på ett Idrotts-Samhällspris och gärna ihop med andra.

Nanna simkanal UB Finland

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.