Godnatt SM-skidor, SM-vecka och Gammliasporter med 400 bostäder på 100-åriga idrottsområdet! Se info och 1000-talet får utemiljö i prep. skidspår.

Nu kan det sägas ”Godnatt” till nya SM på skidor, längdåkning, och därmed ny SM-vecka vinter (första/enda? 2014) då Umeå kommun kör på med att fylla både grusplanen och simhallstomten, se nedan affischering om 400 bostäder. Och se hur 300 lägenheter skulle rymmas enl. fastighetsbolagsförslag för 10-talet år sedan.

Nanna Gammlia stopp bost

Jag förvarnade om risker att missa SM i simning på långbana och SM-vecka sommar pga trångt simläge i centrum. Kommunledningen lyssnade inte, byggde på i stan och ”byggde bort” SM-veckan”. Nu riskeras allt samma för SM-veckan vinter, trots nya förvarningar, inte bara av mig f ö. Som, än?, S-kommunalrådet Hans Lindberg inte inser i replik i VK 23/2.  http://www.vk.se/1939585/replik-exploatering-med-respekt-for-idrotten

Vad värre är, kommunen sätter igång rivning av Umeå simhall mitt under pågående detaljplanearbete och utan att veta om det godkänns (kan ju överklagas). Och utan, verkar det, se vilka krockar det blir mellan bostäder och idrottsarenor ihop så här, liksom intressekonflikter i övrigt då.

Parkeringar försvinner som drabbar fotboll, innebandy, m fl arrangemang, ja även stora händelser på museiområdet där grusplanens P behövs. Konserter på fotbollsarenan med dess ljud och annat oväsen som följer av publiklockande arrangemang utomhus, kan störa boende och ge konflikter.

”tänkte inte på det”

400 bostäder med 3-4 i varje lgh ger 1000-talet människor (+ gäster ibland) som får sin utemiljö rakt in i preparerade  skidspår och passande för husdjur. Kanske kräver boende att nuvarande stängsel tas bort också för att slippa ta omvägar upp i Gammliaskogen (är ju inga hinder annanstans för stadslidenområdena). Eller gäller här ”tänkte inte på det”?

Ovanpå dessa nackdelar och olägenheter läggs nu okänsligheten för värdena i det snart 100-åriga Gammlia Idrottsområde från 1925, se nedan från invigning då och arr. senare.

Nanna Gammlia invignign

VINNARE AV SAMHÄLLSPRIS (BLOGG 21/2) PÅ IDROTTSGALAN 2018 KAN BLI DET SOM RÄDDAR/UTVECKLAR AV GAMMLIA IDROTTER – SÅ AKTÖR BEHÖVS HÄR SNARAST!

4 kommentarer

 1. Olle

  Men visst hade Anders Forss fått en ”uppenbarelse” på lösningen av detta problem 🙂

  Eller kanske det var nåt från den dolda agendan som de styrande i denna kommun har, under den grumliga ogenomträngliga transparensen !

  • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

   Jovisst, han vet det mesta, t o m vad besökstalet i badbygget innebär. Vad ”uppenbarelsen” är för att klara SM på skidor med bostäder också, är oklart och än har ingen från S-sidan som verkar känna till, redovisat något offentligt. Jag kan tänka mig att nu till SM:et 24-26 mars så har man en planering där man använder sporthallarna och kan minska utomhusytor. Men vid SM och SM-vecka vinter blir hallarna upptagna av andra grenar så då behövs mer uteytor, vilket med bostäder där hindrar SM-arr och kan ge nej till SM-vecka. Så än så länge är det dolda agendor och kanske även dolda villkor för de styrande som, när dessa ”uppenbaras”, grumlar ev. tro på SM-möjligheter.

 2. Jan Sjöström

  Hej.
  Anders Forss har (som indikerats) fått lova att inte berätta mer, allt i syfte av
  att inte ”orsaka onödig uppmärksamhet” då partiet (S) ännu inte förankrat
  (redan tagna) beslut i legal ordning.

  • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

   Precis, ”onödig” öppenhet med möjlighet till demokratisk påverkan stör ofta makter, särskilt när man själv inte är helt övertygad i grunden utan mer på ytan, dvs grundlöst. Se även svar på tidigare kommentar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.