Umeå Sveriges friluftskommun i år? Konstnsöspår på Gammlia? Räddar grusplan och simhall för skidframtid?

UMEÅ ÅRETS FRILUFTSKOMMUN I SVERIGE? OM JA SÅ ÖKAR MÖJLIGHETERNA FÖR STOPP AV BOSTÄDER PÅ GRUSPLAN OCH SIMHALLSTOMT. KOMMUNPOLITIKERNA KAN DÅ INTE FÖRSTÖRA UMEÅ ÄLDSTA IDROTTS- OCH FRILUFTSOMRÅDE, GAMMLIA.

Kan bli årets friluftskommun (VK igår)

UMEÅ I en undersökning av kommunernas friluftslivsarbete sticker särskilt nio kommuner ut – en av dem är Umeå, som nu har chansen att vinna ett fint pris.

Det är Svenskt friluftsliv, Sveriges kultur- och fritidschefers förening och Naturvårdsverket som nu börjat intressera sig för Umeå som en av kandidaterna till utmärkelsen Sveriges friluftskommun 2017. Målet med utmärkelsen är att inspirera kommuner att göra mer för att säkerställa att friluftsliv är något som alla invånare kan ägna sig åt.

Nanna Gammlia skidstad 2 c

OCH CHANSEN FÖR KONSTSNÖANLÄGGNING ÖKAR OCKSÅ MED UMEÅ SOM SVERIGES FRILUFTSKOMMUN LIKSOM ATT GRUSPLANEN DÅ KAN ANVÄNDAS FÖR SKIDSPÅR OCH IN I GAMMLIA MED NY PORT, SE FÖRRA BLOGGEN, 28/3.

Anläggning för miljoner (VK i fjol)

UMEÅ Umeå vill satsa på vintersport. Umeå ska bli en bättre stad för vintersport. Just nu planeras för en konstsnöanläggning på Stadsliden. Satsningen kommer att kosta upp emot tio miljoner kronor.
Frågan om Umeå som vinterstad var uppe i fritidsnämnden strax innan påsk. Fritidschefen Stefan Hildingsson har fått uppdraget att i maj komma med ett förslag på framtida satsningar som bland annat omfattar ett nytt konstsnöspår på Stadsliden, 2,0–2,5 km långt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.