Holmsundsbostäder stoppar Gammlia från byggande och räddar idrotts-området för Skid-SM och SM-vecka?

Skärgårdsstaden – 3 000 nya bostäder i Holmsund

Skärgårdsstaden – 3 000 bostäder, lika fördelat mellan hyresrätter och bostadsrätter, med plats för sammanlagt 7 000–8 000 nya invånare. Det gamla industriområdet vid Djupvikshamnen i Holmsund ska omformas till en komplett stadsdel med bostäder och servicefunktioner – byggstarten är planerad till 2019. (Ur VK 18/4)

Kanske kan ovan Holmsundsplaner med 3 000 bostäder och 7 – 8 000 invånare medföra att Gammlia idrottsområde norr om fotbollsarenan, dvs grusplan och simhallstomt räddas för idrott och säkerställa kringytor för Skid-SM som ger ny SM-vecka vinter.

Möjligheten handlar om att Gammliaområdet bara ger ett 100-tal bostäder, ett par procent jämfört i Holmsund. Det syns av nytt område på Västerslätt vid Rödberget med 350 bostäder med nästan dubbla ytan mot grusplan/simhallstomt.

Det syns nedan, överst t v Västerslättsområdet (VK-ill.) och på kartan t h är det längst t v och Gammlia t h – där ytorna kan jämföras. Med P-ytor som ska till på grusplanen och en del SM-kringytor, blir så få (och dyra då) bostäder. Och inga ”Umeå. Mer SM.”

Nanna Rödberget Gammlia 2

I mittenraden är t v gamla bostadsplaner på idrottsområdet och t h SM-karta där vid SM-veckan 2014 med vallaby på grusplanen och glidträning mellan simhallen och skogen (mittbilden). Underst t v från Skid-SM då med skidstadion och kringytor samt t h vy nu i vinter från Gammliaskogen över Umeås äldsta och centrumnära idrottsområde.

Därför Umeåpolitiker ta chans att rädda Gammla idrottscentrum! Och även stoppa rivprocessen av Umeå simhall då denna i en ombyggnation blir användbar för annat, inklusive för längdskidsporten i t ex en ”skidhall” för inneträning och värdefull för inne-”kringytor” vid SM + andra stora skidtävlingar på Gammlia. För Umeås Bästa…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.