Sverigeloppskänsla i ny cykeltävling av ”Cykelintresset” – dock ingen Stålfarfar som badade i Sörmjöle.

Följande fanns att läsa i VK den 4 maj och därunder från ett etappfikastopp på Brännäset i Sörmjöle där Sörmjöle Bryggcafé ordnat med förplägnaden den 1/7.

Nytt långlopp på cykel

I sommar arrangeras en ny, 20 mil lång cykeltävling i Umeå.
 Patrick Krainer
Tävlingen, som körs den 1:a juli arrangeras av den ideella föreningen Cykelintresset och är ett så kallat brevetlopp. Tävlingen handlar inte om att vara först över mållinjen. I stället är det som en lång cykel-orientering utan tävlingsmoment där varje cyklist ska orientera sig runt till de olika kontrollerna och stämpla sitt deltagarkort som sedan uppvisas vid målgång. Startfältet är begränsat till 200 deltagare med start och mål i Broparken. Efter loppet blir det picknickbuffé i parken.

Cykelintresset b

I mitten fikat av Anna-Karin Westlin, Albin Westlin och Leif Berglund, t v Stöcke Triathlons grundare Pavio Grezelewski och t h Anton Lindström f d USS-simmare samt bilder av fortåkare och mer av ”cykelpromenadare”.

Som åskådare nu fick jag och andra ”gamla” stugboende déjà vu-känslor av Sverigeloppet på 1950-60-talet med elitåkare som cyklade på gamla Riks-13 (kustlandsvägen). Här från Wikipedia:

I Cykelintressets tävling igår fanns ingen ”Stålfarfar” som förr (men kanske en och annan far- och morförälder ändå) varför en bild på Gustaf Håkansson 1953 och 68 år passar, här med en fanclub på stranden i Sörmjöle havsbad efter ett dopp, oftast naken säger historien.

Bilden är tagen av min far Olle Bengtson, f ö med i starten av Umeå Fotoklubb på 1940-talet. Jag är inte med på bilden (var hos kusiner i Jämtland), men känner igen några.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.