Simning mest sociala idrotten?

Är simningen den mest sociala idrotten?

Ja, det framgick av en studie jag tog del av för länge sedan vid en kurs av Svenska Simförbundet. I alla fall i en jämförelse med några andra individuella sporter och lagsporter. Man undersökte kontakter och gemenskap en längre tid efter avslutade aktiva idrottskarriärer. Simningen låg i topp då och före lagsporter, lite oväntat enligt studien.

”Socialtopplatsen” visar träffarna vi simmare/tränare i Umeå Simsällskap från 1960/70-talet har  årligen sedan 1985.  Söndag den 2 juli möttes vi (nästan alla) igen + några till och nu i Stöcksjö hos den av oss USS:are som nått högst prestationsmässigt, Gunilla ”Nilla” Lundberg (nu Rasmuson), med SM, svenska rekord, varit i landslaget, EM, VM och OS.

Simmarträff Nilla 2017 blogg

Glädjen att återses var stor som alla gånger förut och minnena från simmartiden väcktes åter till liv + dagsaktuella frågor, mm. Samt dopp i böljan den blå eller simturer.

Det sociala värdet för oss ”gamla” USS:are att ses är otvetydigt, det visar hur gemenskap under en ungdomstid kan fortgå nu en generation senare och gör framöver (det bestämdes redan nu var 2018 års simmarträff ska bli av).

I mittbilden syns (vuxna) fr v jag själv, Urban Bengtson, Eva Renström-Bengtson, Kerstin Oscarson (Söderberg), Catharina Hedlund Östman, Ivan Olsson, Eva Olofsson (Svensson), Ulf Oscarson, Åke Franzén och värdinnan Gunilla. + barnbarn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.