Får man bygga dagis så här? Se Berghems-grusplane-förskolan i Folkbladet-reportage och i protokoll. Gör omtag – nytag för Umeås bästa!

Verkligheten överträffar dikten sägs det ibland. Och med mina, nu, 44 års nära kontakt och nästan lika lång erfarenhet av daghems/förskola-byggaade i Umeå, känns det svårt att ”dikta ihop” något mer anmärkningsvärt än det som skett, sker och, ???, genomförs på grusplanen för idrott och fritid för Berghemsskolan + allmänheten.

KAN GRUSPLANEN ERSÄTTAS SÅ ATT…      HUR KAN MAN FÅ BÖRJA BYGGA…

Berghemsskolan VF bilder

..BOLLYTOR + ISBANA SÄKERSTÄLLS?    ..UTAN ATT BESLUT HAR LAGA KRAFT?

Se här Folkbladet utförliga reportage i lördags 28/10. Studera protokollet från Byggnads-nämnden, som inte är lätt att hänga med i svängarna med ja-nej, protokollsanteckningar-reservationer. Där en del också verkar säga emot varandra. Teknisk redovisning är ”inte tillfredställande” och inget om trafik. Förstår politikerna själva vad som gäller i besluten?

I skenet av att Umeå Kommunfullmäktige idag 30/10 ska få bedöma och besluta om omtag i ”Bostadenaffären” pga ”rubrikfelformuleringar”, är det rimligt med omtag och nytag i fråga om Berghems-grusplane-förskolan – för Umeås Bästa… inte det sämsta.

Och bättre + mer ekonomiska lösningar finns, se t ex http://blogg.vk.se/umeas-basta/2017/10/18/planera-barnomsorgen-i-umea-lar-av-historien-ny-ide-raddar-grusplan/

OBS! NEJ FRÅN M-L-KD I ST F PROTOKOLL-PROTEST HADE STOPPAT BYGGLOV!!

 

Berghemsskolan prtokoll

Berghemsdagis grusplan 3

 

Berghemsdagis grusplan 4

Berghemsdagis grusplan 5

Berghemsdagis grusplan 6

Berghemsdagis grusplan 7

Berghemsdagis grusplan 8

Berghemsdagis grusplan 9

 

PS. ÄN MÄRKLIGARE BLIR UMEÅS FÖRSKOLEPLANER MED DETALJPLANER SOM NU VISAS FÖR TOMTEBOGÅRD. MER HÄR KAN UMEPOLITIKEN FÅ VETA SERARE.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.