Innovativ Förskola vs Reggio Emilia = Flexibel typmodell vs Olika lösningar, fråga för budgeten i Umeå kommun.

I BLOGGAR HAR JAG VISAT UTFORMNINGAR AV UMEÅ KOMMUNS NYA FÖRSKOLOR ENLIGT REGGIO-EMILIA-PEDAGOGIK MED OLIKA LÖSNINGAR, ÖKADE SMITTORISKER OCH MINDRE HEMVISTYTOR PGA SKOLHALLAR JÄMFÖRT FÖRR EGNA HALLAR/AVD.

Tv Umeåmodeller = egna hallar/större hemvister. Th  R/E-modell-skolhall-mindre hemvister.

Förskolor Umeå skolhallar b 2

DET GER DYRARE INVESTERINGAR OCH DRIFT MED KRAV PÅ MER YTOR PGA SÄMRE ARBETSMILJÖ. 70- OCH 80-TALETS TYPMODELLER VAR BÄTTRE EKONOMISKT LIKSOM SYFTET I TYPBARNSTUGEPROJEKT 1988-89 MED FÖRSKOLAN MISSIONÄREN.

Större i antal avd. men mindre i hemvistytor.    Innovativ förskola i flexibel typmodell.

Förskola 2 plan innovativ Umeås

MEN TROTS BRA UTVÄRDERING DÅ, KOM NYTT BYTE AV MODELL SOM SEDAN FORTSATT OCH NU PÅ 2010-TALET AV NYA OLIKA REGGIO-EMILIA-TYP EFTER FUNKTIONSPROGRAM, 2009, SOM GER FLER PROJEKTERINGAR OCH FÖRDYRAR.

OVAN VISAR REGGIO EMILIA-MODELL 2018, TYPMODELL-MISSIONÄREN 1990 OCH IDÉ ”INNOVATIV FÖRSKOLA” I FÖRSKOLAN (BILDER NEDAN) PROFESSORN CAMPUS, 2016, 8 AVD 2 PLAN, MED TORGRUM, EGNA HALLAR OCH UTAN GENOMGÅNGSRUM.

Förskolemiljöer debatt

I BUDGETPLANER FÖR UMEÅ KOMMUN ÄR EN FRÅGA FÖR FÖRSKOLAN OM OLIKA LÖSNINGAR ELLER LÄRA AV BESLUT OCH UTVÄRDERINGAR FRÅN FÖRR  OCH TA DEL AV INNOVATIONER FÖR BÄTTRE OCH MER EKONOMISKT I FLEXIBEL NY TYPMODELL.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.