Idéstölder i Umeås byråkrati/politik – där jantelag? gav kommunpåhopp…

OVAN ÄR BÖRJAN PÅ EN RUBRIK I NÄSTKOMMANDE BLOGG som handlar om en baksida i Umeå kommuns politik och byråkrati som är ganska obekant då medierna sällan granskar hur kommunmakten kan utsätta medborgare och företagare (för mig då i dubbel mening med både debatt som privatperson och idékonsult för olika satsningar i Umeå).

Den 8 maj var bloggrubriken

Plagiat av Umeå kommun av mina bords-innovationer i pingisbordet i nya energi(sport)parken vid Umeå Energi Arena (gamla Sporthallen)

och med bildcollage som visar ett plagiat av UBBI- bordet Sextett som jag skapade för 20 år sedan och sålt av. Nu en dryg vecka sedan har ingen reaktion kommit från Umeå Energi AB som uppfört detta pingis-”UBBI”-bord(?).

Och så har varit fler reaktioner i Umeå kommun när jag blivit utnyttjad för idéer/förslag jag visat och agerat för, först är man emot och sedan ändrar man sig. Men att meddela detta och få en uppgörelse, sådant sker inte… När jag då påpekat och återkommit, tigs detta eller avvisas man, ibland för att jag inte varit företagare i kontakterna utan endast ”medborgare”.

Sedan finns också påhopp, anonymiserande eller uttalade, av kränkningsslag t o m, ofta för att få stopp på kontaktande, förr i vanliga brev, numera mest e-brev och ibland i bloggar.

OM DETTA – OCH MER DÄRTILL – MED CITAT – I NÄSTA BLOGG – INOM KORT…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.