Idéstölder i Umeås byråkrati/politik – där jantelag? gav kommunpåhopp + ilsket öppet brev på mig ville få stopp! Vad säger umepolitiken – finns hopp?

GENOM ÅREN HAR JAG VERKAT FÖR BÄTTRE BARNOMSORG OCH 50-M-BASSÄNG, VILKET INTE ALLTID UPPSKATTATS I UMEÅS BYRÅKRATI OCH POLITIK, SE EX. HÄR:

Politiska trakassarier delar

Ändå har jag lyckas i en del dagisfrågor, senast i ett innovationsprojekt (unikt i Sverige) som gav förskolan Professorn Campus 2016. Men Jantelagen – du ska inte tro du är något – är ett ”idéhinder”. Som nu att kommunen inte (än?) studiebesökt campusförskolan.

Vidare så var det krafter i Umeå kommun som ifrågasatte min medverkan i detta campus-förskoleprojekt. Och jag höll låg profil om att det var min modell som var grunden, allt för att inte riskera att kommunkrafter satte käppar i hjulen. Finns mer att berätta här.

Andra problem är idéstölder, nyttjande av idéer/förslag som stoppats, men senare tagits in och används, dock svårighet att få ersättning. Min idé om kort passage förbi lekhall – inte genom – som motarbetades ihärdigt, godtogs sedan (slutet på 80- och början på 90-talet).

Men på 2010-talet har passage förbi/korridor försvunnit genom Reggio Emilia-modell med torgrum som ger genomgångar och kontorslandskapsliknande utformningar, något jag nu påpekat i blogg och debatt och direkt till kommunansvariga, få se om man lyssnar igen.

Vid bad/sim-planeringen på kv Nanna hade badhemsidan Umeåhistorik som var utdrag ur min historiebeskrivning i VK-artikel av badhus/simhallar i Umeå utan att ha kontaktat mig.

Bloggen 8/5 var om Umeå Energi AB:s, plagiat av mina in- och utbuktade bordsformer, här UBBI-bordet Sextett. Än ingen reaktion från ledningen där, kanske man inte sett bloggen.

VÄRRE ÄN JANTELAG I POLITIK/BYRÅKRATI ÄR NÄR ENS KRITIK/NYA IDÉER GER PÅHOPP OCH STOPP – SE OVAN TRE + MED I 13 EXEMPEL FRÅN 2000-TALET  (dubbelklicka så syns det bättre – finns mer av liknande utfall från 1900-talet)

Politiska trakasserier ny

Namn är raderade för att påvisa mönstret, även i nedan ilsket, kränkande(?) bloggslut 2013.

Ögren Åsa svar UB a ret

 

VAD SÄGER UMEÅS KOMMUNLEDNING OM STOPP? VILL MAN HA IDÉER OCH KRITIK? RÅDER JANTELAGEN (du ska inte tro att du är något) ÄNNU? ELLER FINNS DET HOPP?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.