Stöld av Umeå kommun? Se bevis i legobygge, ritningar och verklighet om felen för förskolan Missionären.

Här bevis i legobygge, ritningar och verklighet hur fel Umeå kommun har i svar om upphovsrättsintrång på UBBI-modell för förskolan Missionären (1990) hävdande VAB 1

UBBI lego delad

Man skriver (utdrag ur svarsskrivelse nedan) ”mycket  förvånande att Bengtsson kan framhärda i att hävda upphovsrätt på något som så tydligt är någons annans produkt.” Och avslutar med att ”vidare skriftväxling i ärendet inte kan anses som meningsfull.”

Men som synes är VAB-ritningen (under Missionären-bilden härunder) inte lik huset eller byggritningarna som är av just UBBI-modell och kan bevisas i protokoll och angivande av mitt UBBI-varumärke på alla Missionärenritningar tills bygglovsritningen där UBBI försvann.

UBBI bevis VAB 1 ej b

Och på relationsritningen (kommunen gör efter färdig byggnation) är inte bara UBBI borta utan har fått Umeå kommuns vapen med, som om man har äganderätt. Så inte bara intrång i min upphovsrätt när man i Funktionsprogram för förskolan (2009) tog in Missionären-ritningen utan att ha hört med mig, utan i praktiken kommunstöld av min upphovsrätt.

OCH, om kommunen i svaret ovan så tydligt menar att Socialnämnden beslöt just VAB 1, så fanns ju också UBBI-modeller att välja mellan, vilket syns i kommunprotokoll, blogg 21/6!

OCH, enligt eniga (alla) handläggande tjänstemän ”är någon annans produkt” (än min då) – MEN det blev ett nytt beslut av Socialnämnden efter referensgruppens nya val (UBBI) som tjänstemännen då 1989 följde – SÅ återstår endast min UBBI-modell!

VSB (vilket skulle bevisas)! Dvs fortsatt ”skriftväxling i ärendet” blir då meningsfull och ny dialog nödvändig.

Där är utgångspunkten det som började dialogen för nio år sedan när jag upptäckte min UBBI-modell för förskolan Missionären i det antagna Funktionsprogrammet för förskolan, utan min kännedom och förfrågan.

Och utan angivande av UBBI – däremot VAB (nedan t h) som inte valdes 1989! Pga okunnighet, felutredande eller stöld, är i sig oväsentligt. Väsentligt är om sanningen ska fram, att verkligheten är att ritningen för Missionären är min ”produkt”, ingen annans. Som jag 2013 i reportage i Folkbladet (av Krister Stenlund) uttryckte så här.

UBBI bevis VF F-program

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.